Nestárnoucí fenomén. Federer vyhrál pošestnácté v řadě a upevnil si pozici světové jedničky

Roger Federer je v semifinále tenisového turnaje v Indian Wells, který už pětkrát vyhrál. První hráč světového žebříčku ve čtvrtek porazil Korejce Čong Hjona 7:5, 6:1 a zvítězil i v šestnáctém zápase od začátku roku. Vyrovnal tak svůj dvanáct let starý rekord a zajistil si, že i v příštím týdnu zůstane v čele žebříčku ATP.

Indian Wells Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenista Roger Federer

Tenista Roger Federer | Foto: Michael Kooren | Zdroj: Reuters

Čong Hjon, který ve třetím kole vyřadil Tomáše Berdycha, vzdoroval Federerovi více než v lednovém semifinále Australin Open, kde musel v druhé sadě kvůli puchýřům vzdát. Tentokrát dokázal v prvním setu šestatřicetiletému švýcarskému favoritovi sebrat podání a vyrovnat, ale nakonec podlehl 5:7.

Tomáš Berdych skončil na turnaji v Indian Wells ve třetím kole, podlehl Korejci Čong Hjonovi

Číst článek

Pak už na dvorci vládl dvacetinásobný grandslamový šampion, který letos ještě neprohrál.

„Ale byl jsem šťastný, jak jsem proti Rogerovi dokázal zahrát. Vrátil jsem mu brejk, bylo to 5:5, ale on pak hrál velmi dobře,“ uznal Čong Hjon.

V semifinále turnaje série Masters se obhájce titulu Federer utká s dalším jednadvacetiletým protivníkem Bornou Čoričem z Chorvatska, jenž po třísetové bitvě vyřadil sedmého nasazeného Jihoafričana Kevina Andersona.

V ženské dvouhře je v semifinále poprvé od roku 2001 sedmatřicetiletá Venus Williamsová, která i se sestrou Serenou turnaj v Indian Wells dlouhá léta bojkotovala. Utká se s dvacetiletou Ruskou Darjou Kasatkinovou, která za necelou hodinu deklasovala bývalou světovou jedničku Angelique Kerberovou 6:0, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme