Nezastavitelný Federer má sedmnáctou výhru v řadě a je ve finále turnaje v Indian Wells

Světová tenisová jednička Roger Federer v semifinále v Indian Wells porazil po boji 5:7, 6:4, 6:4 Chorvata Bornu Čoriče a na kalifornském turnaji série Masters si zahraje o rekordní šestý titul. Ve svém osmém finále v Indian Wells se Federer utká s Argentincem Juanem Martínem del Potrem, který zdolal 6:2, 6:3 Kanaďana Milose Raonice.

Tento článek je více než rok starý.

Indian Wells Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer vyhrál Australian Open.

Roger Federer. | Foto: Dita Alangkara | Zdroj: AP

Šestatřicetiletý Federer vyhrál i sedmnáctý zápas od začátku sezony, což se mu podařilo poprvé v kariéře. Dosud bylo jeho maximem 16 výher ze sezony 2006.

Švýcar šel do utkání s Čoričem bez ztráty setu na turnaji, ale v utkání s 49. hráčem světa byl na hraně vyřazení. Jednadvacetiletý Chorvat vedl 7:5 a 4:2, ale nedokázal dovést set ani zápas do vítězného konce.

V dobré pozici byl Čorič i ve třetí sadě, dvakrát sebral Federerovi podání, ale zkušený Švýcar si vždy dokázal servis vzít zpět. Obhájce titulu zakončil zápas jedenácti získanými body za sebou, po dvou hodinách a 20 minutách proměnil první mečbol.

Tenisový turnaj v Indian Wells (tvrdý povrch):

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švýc.) - Čorič (Chorv.) 5:7, 6:4, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme