Nic lepšího nemáme, říká kapitán Navrátil. Tenisty čeká náročný boj o návrat do Světové skupiny

Po jedenácti letech v elitní sérii Davisova poháru čeští tenisté nejlepší světovou skupinu opustí. V baráži v nizozemském Haagu prohráli 2:3 na zápasy, přestože po úvodních singlových duelech 2:0 vedli. Přidat třetí bod se nepovedlo nikomu, ani Lukáši Rosolovi, který byl ještě na začátku víkendu největším hrdinou sestavy.

Tento článek je více než rok starý.

Haag Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tým opouští kurt i Světovou skupinu Davis Cupu, Nizozemci slaví

Český tým opouští kurt i Světovou skupinu Davis Cupu, Nizozemci slaví | Foto: Pavel Lebeda | Zdroj: ČTK

„Všichni jsme měli šanci to dorazit, ale uteklo nám to mezi prsty. O to to víc mrzí, že jsme vedli 2:0 a prohráli 2:3,“ říkal po rozhodujícím zápase podle Radiožurnálu Lukáš Rosol.

Rosol Čechy před sestupem z elitní skupiny Davis Cupu nezachránil. S de Bakkerem prohrál 1:3

Číst článek

Někteří fotbaloví trenéři s jistou nadsázkou tvrdí, že vedení 2:0 je ten nejhorší náskok, který může tým potkat. Koncentrace povolí, soupeř vstřelí kontaktní gól a už je zaděláno na malér. V tenisovém Davis Cupu k takovým obratům dochází jen výjimečně a o to hůř se pak mluví těm, které potká.

„Strašně mě to mrzí, je to nová věc, nepříjemná. V pátek i v sobotu jsem říkal, že nás čekají strašně těžké dva dny, to se potvrdilo. Musíme pogratulovat holandskému, že to zvládl ze stavu 0:2, mně se to nestalo,“ přiznal Jaroslav Navrátil, který zažil v pozici kapitána první sestup za jedenáct let.

„Zvykli jsme si, že jsme pořád hráli vítězství, semifinále, najednou hrajeme baráž. Čekali jsme, kdy to přijde, nic lepšího nemáme. Máme tyhle čtyři kluky, kteří tam nechali úplně všechno,“ nekritizoval Jaroslav Navrátil tým, se kterým do Haagu přicestoval.

Nehrající kapitán dostal i otázku na vlastní budoucnost u reprezentace. „Nechci odcházet z lodě, která se potopila. Nebylo by to důstojné rozloučení, ale nebude jednoduché se vrátit, první divize je strašně silná,“ tuší.

Otázkou je, kteří tenisté se budou pokoušet o návrat do elitní skupiny, Tomáš Berdych naznačil, že by se rád ještě alespoň jedním zápasem s týmovou soutěží rozloučil, Radek Štěpánek má stále velkou motivaci hrát, ale zase ho limitují zranění.

„Jakmile budu připravený a dostanu nominaci, určitě ji vezmu a budu chtít hrát,“ dopředu avizuje Lukáš Rosol, který, pokud bude zdravý, je připravený týmu pomoci při návratu do elitní světové skupiny.

Kde a proti komu si na jaře mohou čeští tenisté zahrát, určí středeční los.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme