Nosková pohádkovou jízdu v Adelaide nedotáhla, ve finále turnaje podlehla Sabalenkové ve dvou setech

Česká osmnáctiletá tenistka Linda Nosková svůj první titul na okruhu WTA 500 nezískala, ve finále turnaje v Adelaide podlehla po bojovném výkonu Bělorusce Aryně Sabalenkové 3:6, 6:7.

Adelaide (Austrálie) (Aktualizováno: 9:22 8. 1. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Linda Nosková

Linda Nosková | Foto: Loren Elliott | Zdroj: Reuters

Obě hráčky spoléhaly od začátku na přesný servis a agresivní hru. Nosková odvrátila v úvodu dva brejkboly, poté ale také dvě šance na prolomení servisu soupeřky nevyužila.

Jediný brejk získala favorizovaná rodačka z Minsku, která se po zisku šesté hry ujala vedení 4:2. Sadu nakonec dopodávala do úspěšného konce a zužitkovala převahu v zahrávání vítězných míčů (16:4).

V dramatickém druhém setu si obě hráčky držely servis až do zkrácené hry. Nosková odvrátila v průběhu hry další tři brejkboly a za stavu 4:3 sama rovněž nevyužila jedinou šanci na zisk soupeřčina podání.

Zkrácená hra už Noskové nevyšla. Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy přišla o první tři podání a Sabalenková utekla do vedení 5:1. První mečbol Češka při servisu soupeřky ještě odvrátila, při druhém už neuspěla.

Nosková byla největším překvapením turnaje, který začínala v kvalifikaci. Z ní se ale nečekaně dostala až do finále a během cesty získala pár cenných skalpů - porazila Viktorii Azarenkovou, Darju Kasatkinovou či světovou dvojku Uns Džábirovou.

Předloňská vítězka juniorského Roland Garros Nosková neúspěšně usilovala o třetí vítězství nad hráčkou z první desítky. Přesto odehrála nejlepší turnaj v kariéře a posune se v žebříčku ze 102. místa do první šedesátky.

Talentovaná Češka se stala nejmladší finalistkou turnaje WTA 500 od roku 2008, kdy se podobný počin povedl Caroline Wozniacké v New Havenu. Vylepšila si také dosavadní maximum, kterým bylo semifinále z loňského turnaje Livesport Prague Open.

Čtyřiadvacetiletá Sabalenková neztratila v Adelaide ani set a získala jedenáctý titul na okruhu WTA. Ve finále proti Noskové nepřišla ani jednou o servis a pomohla si dvanácti esy.

„Chtěla bych pogratulovat téhle mladé slečně za neskutečný týden. Myslím, že má před sebou velkou budoucnost, a jsem si stoprocentně jistá, že ji uvidíme ve finále ještě mnohokrát,“ uvedla po výhře na adresu české tenistky Sabalenková.

Tenisový turnaj mužů a žen v Adelaide (tvrdý povrch):

Muži (Čtyřhra - finále):

Glasspool, Heliövaara (3-Brit./Fin.) - J. Murray, Venus (4-Brit./N. Zél.) 6:3, 7:6 (7:3).

Muži (Dvouhra - finále):

Djokovič (1-Srb.) - Korda (USA) 6:7 (8:10), 7:6 (7:3), 6:4.

Ženy (Dvouhra - finále):

Sabalenková (2-Běl.) - Nosková (ČR) 6:3, 7:6 (7:4).

bac, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme