Nová wimbledonská šampiónka. Garbiňe Muguruzaová porazila ve dvou setech Venus Williamsovou

Poslední španělskou vítězkou Wimbledonu byla v roce 1994 Conchita Martinéz. V letošním ročníku ji dokázala napodobit Garbiňe Muguruzaová. Ve finále porazila Američanku Venus Williamsovou hladce ve dvou setech 7:5 a 6:0.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Garbiňe Muguruzaová s trofejí pro vítězku Wimbledonu

Garbiňe Muguruzaová s trofejí pro vítězku Wimbledonu | Zdroj: Reuters

V prvním setu přitom odvrátila sedmatřicetileté Američance dva setboly, pak už získala devět gamů v řadě.

O 14 let mladší rodačka z Venezuely loni ovládla antukové Roland Garros, dnešní finále na trávě v All England Clubu jí patřilo za hodinu a 17 minut.

Nejslavnější tenisový turnaj vyhrála jako druhá Španělka v historii po triumfu své občasné trenérky Conchity Martínezové v roce 1994.

Muguruzaová předloni ve wimbledonském finále podlehla mladší ze sester Williamsových Sereně, dnes zabránila Venus, aby do rodinné sbírky přidala už potřinácté slavný talíř.

Williamsová při dvacáté účasti na tomto turnaji však po zahození dvou setbolů v úvodní sadě zcela ztratila koncentraci a "kanára" už neodvrátila.

Spolu se slavnou trofejí Muguruzaová inkasovala prémii 2,2 milionu liber (přes 65 milionů korun). Ve světovém žebříčku se v pondělí posune z 15. místa až na páté, poražená Američanka si polepší o dvě příčky a bude devítkou.

Pořadí WTA bude jako první Češka v historii kralovat Karolína Plíšková, byť ve Wimbledonu vypadla v druhém kole.

"Finále se Serenou (v roce 2015) mi pomohlo, aby ze mě byla lepší hráčka na trávě. A pomohly mi také zkušenosti Conchity. Věděla, jak mě připravit," poděkovala Muguruzaová.
Před turnajem přitom mladá Španělka nepatřila k favoritkám.

A ani příprava na trávě se jí nevydařila, před dvěma týdny v Eastbourne dokonce proti Barboře Strýcové uhrála ve 2. kole jediný game.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme