Djoković rezignoval na pozici předsedy rady hráčů ATP. S Pospisilem zakládají novou organizaci

Světová tenisová jednička Srb Novak Djoković se rozhodl odstoupit z funkce předsedy hráčské rady ATP. Na členství v radě rezignoval i Kanaďan Vasek Pospisil a společně chtějí zastupovat tenisty v nové organizaci s názvem Professional Tennis Players Association (PTPA). O svém záměru podle agentury AP informovali ostatní hráče e-mailem krátce před pondělním startem US Open.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič

Aktuálně nejlepší tenista světa Novak Djoković | Zdroj: Reuters

Pospisil oznámil na twitteru (na konci článku), že po dvou letech v hráčské radě ATP končí. „Ukázalo se, že jako člen rady v současné struktuře ATP je velmi obtížné, ne-li nemožné, významně ovlivňovat důležitá rozhodnutí týkající se našeho okruhu,“ napsal 92. hráč světového žebříčku.

Legendární dvojčata se loučí. Bratři Bryanovi společně ukončili tenisovou kariéru

Číst článek

Djoković s Pospisilem tenistům v e-mailu sdělili, že cílem PTPA není nahradit ATP, ale poskytnout hráčům nezávislou samosprávu, která bude přímo reagovat na jejich potřeby a starosti.

Zatím mlčí

Djoković se zatím k nové iniciativě veřejně nevyjádřil. Po pátečním vydřeném vítězství nad Španělem Robertem Bautistou v semifinále turnaje v New Yorku nepřišel na tiskovou konferenci kvůli zdravotním potížím. V zápase ho trápil ztuhlý krk, který si nechal ošetřovat.

Jeho finálový soupeř Kanaďan Milos Raonic novinářům řekl, že se očekává, že většina hráčů se k nové organizaci připojí.

„Hráči měli spoustu času na přemýšlení a debatování o určitých věcech, s kterými nebyli spokojeni. Řadu z nás udržovalo naše vedení šest měsíců v temnotě. Hodně věcí nás zklamalo,“ prohlásil Raonic.

My ATP Tour Player Council Resignation:

03:31 – 29. 08. 2020

192 1707

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme