Djokoviće trápila ve čtvrtfinále bolest ramene a krku. Utkání se Španělem Carreňou přesto otočil

Zhruba set a půl trvalo srbskému tenistovi Novaku Djokovićovi, než se ve středečním čtvrtfinále Roland Garros proti Pablu Carreňovi dostal do správné provozní teploty. Světovou jedničku trápil bolavý krk a levé rameno, Španěla však v chladném pařížském večeru zdolal po obratu 4:6, 6:2, 6:3, 6:4.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič postoupil do semifinále Roland Garros

Novak Djokovič postoupil do semifinále Roland Garros | Foto: Charles Platiau | Zdroj: Reuters

„Dnes jsem se opravdu necítil moc dobře, když jsem šel na kurt. Při rozehrávce se mi stalo pár věcí,“ uvedl Djoković, jenž hrál od úvodu s tejpem na zadní straně krku a v průběhu zápasu si nechal ošetřit horní část levé paže.

Zdravotní obtíže třiatřicetiletého Srba zjevně omezovaly při obouručném bekhendu a poprvé na turnaji ztratil set. „V průběhu zápasu se to zlepšovalo a už to tolik nebolelo. Soupeř byl zhruba set a půl lepší, diktoval hru. Já se jen vezl. Neměl jsem moc energie v nohách ani celkově v pohybu. Trvalo asi set a půl, než jsem se začal cítit dobře,“ uvedl Djoković.

Na úlevu není čas. Kvitová zdolala houževnatou soupeřku a už myslí na semifinále s Keninovou

Číst článek

Přesnou povahu svých zdravotních potíží bělehradský rodák konkretizovat nechtěl. „Měl jsem problémy s krkem a ramenem. Raději bych to moc nerozebíral. Nakonec, jsem stále v turnaji, takže toho nechci prozrazovat příliš.“

Kvůli ošetřování během zápasu si do Djokoviče po zápase Carreňo rýpl. „Tohle dělá vždycky, když se to pro něj nevyvíjí dobře. Takhle to má už léta. Možná je pod tlakem. Ale pak hraje normálně dál, ne? Nevím, jestli to byly opravdu bolesti, nebo spíš něco psychického,“ uvedl devětadvacetiletý Španěl.

Djokovič byl znám častými pauzami na ošetřování převážně na začátku své profesionální kariéry a jeho soupeři to často považovali za nesportovní taktiku. „Svým způsobem je to vlastně pozitivní. Je to znamení, že hraju dobře a jemu že se nedaří. Takhle to dělá už roky. Když je na dně, volá fyzioterapeuta,“ zopakoval poražený Carreňo.

S Carreňem se Djoković utkal téměř na den přesně měsíc poté, co v osmifinále US Open proti Španělovi nechtěně odpálil ve vzteku míček do čárové rozhodčí a byl diskvalifikován. Pařížský duel nicméně jako odvetu za tento incident nebral.

„Už jsem vám mnohokrát říkal, že už jsem to překonal. Vůbec na to nemyslím. Opravdu, nula procent,“ tvrdil novinářům Djoković, pro nějž byla diskvalifikace v New Yorku jedinou porážkou v sezoně.

Ve svém desátém semifinále na Roland Garros se vítěz turnaje z roku 2016 v pátek střetne se zástupcem mladé generace Stefanosem Tsitsipasem. „Očekávám hodně těžký zápas pro nás oba. Je to vysoký kluk se skvělým podáním, také má silný forhend. Snad se budu cítit co nejlépe,“ dodal Djoković, jenž v Paříži usiluje o 18. grandslamový titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme