Djoković bude útočit na wimbledonský hattrick, v semifinále vyřadil Shapovalova a zbývá jen Berretini

Srbského tenistu Novaka Djokoviće dělí jedna výhra od třetího wimbledonského titulu v řadě. První hráč světa porazil v semifinále v All England Clubu Kanaďana Denise Shapovalova 7:6 a dvakrát 7:5. Poslední překážkou pro Djokoviće bude v neděli Ital Matteo Berrettini, které v prvním semifinále zdolal Poláka Huberta Hurkacze.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn (Aktualizováno: 21:44 9. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovič

Novak Djokovič | Zdroj: Reuters

Ve svém třicátém grandslamovém finále může čtyřiatřicetiletý Djoković přidat do sbírky dvacátý titul, čímž by vyrovnal rekordní sbírku Švýcara Rogera Federera a Španěla Rafaela Nadala. Ve svém sedmém finále Wimbledonu bude útočit na celkově šestý vavřín.

Byly tam nervy, ale závěr jsem zvládla skvěle, zářila Plíšková. Ve finále je za silnou soupeřku ráda

Číst článek

V letošní sezoně může Djoković přidat už třetí gradslamovou trofej. Přemožitele nenašel v Melbourne na Australian Open ani na antukovém Roland Garros v Paříži.

V prvním setu podával Shapovalov na vítězství, ale za stavu 5:4 mu Djokovič setbol nepovolil a tie-break získal 7:3.

Ve zbylých dvou setech stačil Srbovi vždy jeden zisk podání kanadského leváka, kterému odvrátil 10 z 11 brejkbolů. Djokovič trpělivě čelil ranám Shapovalova a čekal na jeho nevynucené chyby - těch soupeř udělal více než dvakrát tolik (36:15).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme