Marco Cecchinato senzačně porazil Novaka Djokoviče, v semifinále Roland Garros ho čeká Dominic Thiem

Italský tenista Marco Cecchinato postoupil senzačně do semifinále French Open. Pětadvacetiletý rodák z Palerma, jenž při dosavadních čtyřech startech na grandslamových turnajích nikdy nepřešel přes první kolo, porazil srbského šampiona z roku 2016 Novaka Djokoviče po třech a půl hodinách 6:3, 7:6, 1:6, 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marco Cecchinato po výhře nad Djokovićem

Marco Cecchinato po výhře nad Djokovićem | Zdroj: Reuters

O postup do finále se Cecchinato utká s Dominicem Thiemem. O rok mladší Rakušan je naopak v Paříži mezi čtveřicí nejlepších potřetí za sebou poté, co ve čtvrtfinále vyřadil v duelu hvězd nastupující generace druhého nasazeného Němce Alexandera Zvereva 6:4, 6:2, 6:1.

Kateřina Siniaková s Barborou Krejčíkovou postoupily do semifinále čtyřhry na Roland Garros

Číst článek

Cecchinato, 72. hráč světového žebříčku, je nejníže postaveným semifinalistou Roland Garros od roku 1999, kdy se prosadil 100. muž pořadí ATP Andrej Medveděv. Ukrajinský tenista nakonec prohrál až ve finále s Andrem Agassim.

Posledním nenasazeným tenistou v semifinále byl na pařížské antuce domácí Gaël Monfils v roce 2008.

Úvodní set získal italský outsider nečekaně hladce za 35 minut. Djokovič, který se na kurty letos vrací po dlouhé pauze zaviněné zraněním, se nechal několikrát ošetřit, ani druhý set ale nezachránil. K obratu se nadechl ve třetí sadě, ve čtvrté vedl už 5:2, pátý set si ale vynutit nedokázal.

Cecchinato vyrovnal na 5:5 a lépe nakonec zvládl i dramatický tie-break. V něm odvrátil tři setboly a sám nakonec proměnil čtvrtý mečbol.

„Asi spím. Ničemu nerozumím, je to neuvěřitelné,“ řekl na kurtu italský vítěz. „Porazit Djokoviče ve čtvrtfinále Roland Garros, to je úžasné,“ dodal.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme