Djokoviće znovu odvezli do detenčního zařízení, fanoušci v ulicích žádají jeho propuštění

Tenista Novak Djoković byl poté, co mu v pátek australský ministr pro imigraci podruhé zrušil víza pro vstup do země, umístěn do detenčního zařízení. Tamní vláda se obává, že by Srbova přítomnost, který není očkovaný, mohla v zemi podpořit antivaxerské nálady. Djokovićovi příznivci následně protestovali za jeho propuštění na svobodu.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković v autě, které ho převáží do Park Hotelu v Melbourne

Novak Djoković v autě, které ho převáží do Park Hotelu v Melbourne | Zdroj: Reuters

Australský federální soud rozhodl, že slyšení ve věci Djokovićova případu bude v neděli v 9.30 australského času, tedy v půl dvanácté v noci českého - dříve zdroje uváděly, že slyšení bude v deset hodin australského času.

Djokovićovi v Austrálii podruhé zrušili vízum a místo pokusu o získání desátého titulu na Australian Open by měl odcestovat.

Srbský hráč se obrátil na soud. O tenistově startu na turnaji tak bude jasno až den před jeho zahájením.

Rozhodne soud

Zástupce australské vlády v pátek při slyšení před soudcem naznačil, že čtyřiatřicetiletý hráč nebude deportován na hranice dříve, než soud definitivně rozhodne o jeho žádosti o zablokování deportace. Dodal ale, že Djoković by měl na rozhodnutí soudu počkat v detenčním zařízení.

Ve stejném hotelu strávila pár nocí i česká deblistka Renata Voráčová, která stejně jako Djoković dostala výjimku z očkování na základě prodělaného covidu a po týdnu volného pohybu byla zadržena.

Vzhledem k nejistotě, zda by byl její případ včas vyřešen, z Melbourne odletěla a už je doma v Česku, kde se následně o své zkušenosti podělila v rozhovoru pro iROZHLAS.cz.

Protestující žádají propuštění Novaka Djokoviće i dalších imigrantů:

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme