Djoković se vrátil na kurty vítězně, v Dubaji prošel do druhého kola. Veselý překvapil Čiliče

Srbský tenista Novak Djoković se po neúspěšném pokusu startovat na Australian Open a následné pauze vrátil na kurty. Na turnaji v Dubaji v úvodním kole porazil Itala Lorenza Musettiho dvakrát 6:3 a postoupil do druhého kola.

Dubaj Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djokovic

Novak Djokovic | Zdroj: Reuters

Čtyřiatřicetiletý Djoković, který se nechce očkovat proti covidu, musel být v lednu deportován z Austrálie.

‚Bylo to jako ze špatného filmu.‘ Tenistka Voráčová líčí pobyt v Austrálii. Očkování neodmítá

Číst článek

Celá kauza se tehdy táhla jedenáct dní, během kterých zrušili aktuálně nejlepšímu tenistovi světa dvakrát víza a několik nocí strávil v detenčním zařízení pro imigranty.

Do Park Hotelu v Melbourne umístila imigrační policie i českou tenistku Renatu Voráčovou, ta ale narozdíl od Djokoviće na soud nečekala a Austrálii vzápětí opustila.

Djoković od návratu do Evropy nikde nehrál a premiéru roku 2022 absolvoval až v pondělí. Proti Musettimu měl zápas od začátku pod kontrolou, odvrátil všech sedm brejkbolů a za hodinu a čtvrt postoupil.

Ve druhém kole ho čeká vítěz duelu mezi Karenem Chačanovem a Alexem de Minaurem.

Veselý překvapil

Jiří Veselý překvapil výhrou nad Chorvatem Marinem Čiličem, jenž je v žebříčku téměř o sto míst výš. Osmadvacetiletý příbramský rodák vítěze US Open 2014 v prvním kole porazil 6:4, 7:6 a připsal si druhou letošní výhru v hlavní soutěži turnaje ATP Tour.

Po třech výhrách ve třech dnech čeká Veselého den volna, v druhém kole bude jeho soupeřem buď jeho přemožitel z minulého turnaje v Dauhá Arthur Rinderknech z Francie, nebo vítěz tohoto turnaje Roberto Bautista ze Španělska.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme