Po vynucené pauze míří Djoković na antuku. Sezonu začne v Monte Carlu

Hvězdný srbský tenista Novak Djoković po nuceném vynechání několika turnajů kvůli povinnému očkování potvrdil, že počítá se startem v Monte Carlu. Ve městě, kde žije, začne přípravu na antukovou část sezony a obhajobu titulu na Roland Garros.

Monte Carlo Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković si zahraje o 21. grandslamový titul.

Novak Djoković | Foto: Robert Deutsch | Zdroj: Reuters

Vítěz dvaceti grandslamů Djoković je odpůrcem vakcinace proti koronaviru, kvůli čemuž přišel o Australian Open i oba turnaje Masters v USA - probíhající v Indian Wells i následném v Miami. Čtyřiatřicetiletý Srb už dříve prohlásil, že se očkovat nenechá a je připraven turnaje oželet.

‚Věděl jsem, že tam nejspíš neodcestuju.‘ Djoković se kvůli očkování odhlásil z turnajů v USA

Číst článek

„Novak zahájí antukovou sezonu v Monte Carlu, kde získal tituly v letech 2013 a 2015,“ informuje na svém webu.

Tenisté se v Monte Carlu představí od 10. dubna. Zahraničním návštěvníkům stačí potvrzení o prodělání covidu-19 v posledním půl roce. Djoković tvrdí, že byl pozitivně testován podruhé v prosinci. V Paříži může v květnu obhajovat i triumf z Roland Garros.

Turnaj v Monte Carlu bude Djokovićův teprve druhý. Zatím odehrál pouze Dubaj, kde jej senzačně ve čtvrtfinále porazil Jiří Veselý. Po dvou letech poté přišel o post světové jedničky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme