‚Nebylo to lehké rozhodnutí, ale na US Open budu.‘ Tenista Djoković otočil, do New Yorku se těší

Aktuálně nejlepší tenista světa Novak Djoković potvrdil, že bude startovat na grandslamovém US Open. Třiatřicetiletý srbský hráč nejprve s účastí váhal kvůli přísným opatřením proti koronaviru, nakonec se však rozhodl, že v New Yorku chybět nebude a ve čtvrtek to na sociálních sítích potvrdil fanouškům.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novak Djoković ztratil v semifinále jen 4 gemy

Novak Djoković nejprve bezpečnostní opatření na US Open kritizoval, teď však otočil | Foto: Adnan Abidi | Zdroj: Reuters

Djoković zároveň uvedl, že nastoupí i na předcházejícím turnaji Masters, který letos namísto Cincinnati hostí také New York.

Byl to hon na čarodějnice, vzkazuje Djoković kritikům. Světová jednička přemýšlí o US Open

Číst článek

„Nebylo to lehké rozhodnutí vzhledem ke všem překážkám a obtížím v mnoha bodech, ale z vyhlídky, že budu zase soutěžit, jsem nadšený,“ napsal Djokovič.

„Uvědomuju si, že tentokrát to bude úplně jiné kvůli všem těm protokolům a bezpečnostním opatřením, která byla přijata na ochranu hráčů a obyvatel New Yorku,“ doplnil.

V červnu mluvil jinak

V červnu přitom Djoković prohlašoval, že si účast na US Open nedokáže představit. Bezpečnostní opatření považoval za „extrémní a neobhajitelná“.

Jenže pak uspořádal tolik nešťastnou exhibiční sérii Adria Tour, která se v Srbsku a Chorvatsku hrála takřka bez omezení a několik hráčů, včetně samotného Djokoviće, mělo rázem pozitivní test.

Pro pořadatele US Open je Djokovičův start dobrou zprávou. Kvůli koronaviru už svou účast odřekli mimo jiné obhájce titulu Rafael Nadal ze Španělska či světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie. Švýcar Roger Federer už dříve ze zdravotních důvodů ukončil sezonu.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme