Djoković se vrátil. Výhrou ve Wimbledonu opět přerušil sérii grandslamových titulů Federera a Nadala

Srbský tenista Novak Djoković už je znovu grandslamovým šampionem. Po období potíží se zraněným loktem a hledání další motivace vyhrál titul ve Wimbledonu a tak jako kdysi prolamuje nadvládu Švýcara Rogera Federera a Španěla Rafaela Nadala.

Tento článek je více než rok starý.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Že je teď už třináctinásobný grandslamový šampion a nejlepší tenista minulých let Djoković zpátky, ukázal spíše dramatický semifinálový zápas proti Nadalovi než ten hladký finálový s Jihoafričanem Andersonem.

Berdych se po absenci ve Wimbledonu v žebříčku ATP propadl až na 59. místo. Siniaková je v deblu druhá

Číst článek

Ale až po něm mohl jednatřicetiletý Srb promluvit jako vítěz. A poděkovat svému týmu a lidem, kteří mu v návratu do špičky pomáhali.

„Bylo tam hodně pochybností, jestli se někdy dokážu vrátit na takovou úroveň. Je to moje první finále po dlouhé době a zrovna na posvátném místě tenisu. Jako malý jsem vždy snil o tom, že vybojuji tuhle trofej. Je to něco speciálního,“ říkal po zápase na kurtu.

Djoković se teď vítězstvím ve Wimbledonu posunul do nejlepší světové desítky, ale zatím má ještě daleko k prvnímu Nadalovi a druhému Federerovi.

Tak jako na Australian Open v roce 2008 ale jako první „bourá“ jejich nadvládu na grandslamových turnajích. Zatímco tenkrát v Melbourne Federerovi a Nadalovi přerušil sérii jedenácti titulů v řadě, teď se Djoković radoval po šesti triumfech Švýcara a Španěla.

ATP dvouhra (muži) | 29. týden 2018
Jméno Národnost Turnajů Bodů
1. Rafael Nadal Španělsko 14 9310
2. Roger Federer Švýcarsko 18 7080
3. Alexander Zverev Německo 22 5665
4. Juan Martín Del Potro Argentina 19 5395
5. Kevin Anderson Jihoafrická republika 21 4655
6. Grigor Dimitrov Bulharsko 22 4610
7. Marin Čilić Chorvatsko 18 3905
8. John Isner USA 23 3720
9. Dominic Thiem Rakousko 25 3665
10. Novak Djoković Srbsko 16 3355

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme