O finále French Open se utkají čtyři Češky, deblový titul má jen Sestini Hlaváčková

Na tenisovém Roland Garros se na jednom kurtu sejdou hned čtyři Češky. O postup do finále ženského deblu se v Paříži utkají páry Sestini-Hlaváčková, Strýcová a Krejčíková, Siniaková.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Andrea Sestini Hlaváčková

Andrea Sestini Hlaváčková | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Právě v Paříži se daly v roce 2016 znovu dohromady. Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková, které spolu před tím vybojovaly tři grandslamové tituly v juniorské kategorii, to zkusily i mezi dospělými deblistkami a "odnesl" to v té době jasně nejlepší pár světa.

Krejčíková s tak dlouhým pobytem v Paříži nepočítala, po postupu do deblového semifinále musela hledat hotel

Číst článek

Tehdejší jedničky Švýcarka Hingisová a Indka Mirzaová, útočily po trofejích z Wimbledonu, US Open a Australian Open i na pohár z Roland Garros, ale talentované Češky je ještě v první půlce turnaje nečekaně zastavily.

„Předtím jsme s nimi prohrály každý zápas a najednou jsme je tady porazily. Pro nás to tehdy bylo velké překvapení,“ vzpomínala pro Radiožurnál v Paříži na dva roky starý úspěch Barbora Krejčíková.

Od té doby už zprávy o výhrách mladého českého páru tolik nepřekvapují, i když Kateřina Siniaková přiznává, že vítězit je stále těžší: „Soupeřky nás znají a mohou se na nás líp připravit.“

'Nedáme jim ani míč zadarmo'

A to teď čekají na Kateřinu Siniakovou a Barboru Krejčíkovou soupeřky, jejichž znalosti budou ještě o něco větší.

„Jsou výborně rozjeté, výborně se znají a mají spoustu kvalit. Bude to hodně těžký zápas, ale hodně je známe, využijeme zkušenosti, připravíme si taktický plán a nedáme jim ani míč zadarmo. O tom to bude,“ očekává Andrea Sestini Hlaváčková.

31letá rodačka z Plzně je jediná ze čtveřice, která má deblový titul z grandslamu v dospělé kategotrii. Teď by k premiérovému ráda pomohla své spoluhráčce Barboře Strýcové, které se s různými parťačkami opakovaně nedařilo semifinálové kolo přejít.

„Chci tam nechat duši a sérii prolomit. Vím, že zápas bude hrozně těžký a moc chtít také není dobrý. Půjdu do zápasu jako jsme šly do každého od prvního kola  těším se,“ říká Barbora Strýcová.

České semifinále mezi páry Andrea Sestini-Hlaváčková, Barbora Strýcová a Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková je v Paříži naplánováno na čtvrtou hodinu odpoledne.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme