O vítězi Laver Cupu je rozhodnuto. Federer porazil Kyrgiose a tým Evropy slaví titul

Švýcar Federer porazil Australana Kyrgiose 4:6, 7:6 a 11:9 a zajistil triumf týmu Evropy nad výběrem světa v premiérovém ročníku Laver Cupu v Praze.

Praha (Aktualizováno: 20:17 24. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roger Federer v zápase s Kyrgiosem

Roger Federer v zápase s Kyrgiosem | Zdroj: Reuters

Federer se dlouho nemohl srovnat s Kyrgiosovým razantním servisem a Australan získal první set. Ve druhém Federer neudržel brejk, ale v tie-breaku ukázal své kvality. To už na lavičce fandil i Nadal a radoval se po každém vyhraném míči.

Letos Evropa, za rok Spojené státy. Druhý ročník tenisového Laver Cupu se uskuteční v Chicagu

Číst článek

V supertie-breaku udělal Federer dvě dvojchyby a prohrával už 2:5, ale vývoj otočil. Pomohlo mi k tomu i sedmnáct tisíc fanoušků v hledišti, kteří tleskali a řvali vstoje a Nadal je ještě vybízel k větší vřavě.

Federer odvrátil Kyrgiosův mečbol a pak využil svůj první. Radoval se jako po výhře ve Wimbledonu a celý evropský tým ho obklopil v radostném kruhu.

Evropané vyhráli v pátek a v sobotu pět ze šesti dvouher a sobotní čtyřhru, v které vedle sebe poprvé nastoupili Nadal s Federerem. Tým světa uspěl v jedné čtyřhře a dvouhře. V pátek se za výhru na netradičním černém kurtu a před zaplněnou halou uděloval bod, v sobotu dva body a dnešní utkání měla tříbodovou hodnotu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme