Odvrátila pět setbolů, přesto prohrála. Plíšková si finále Turnaje mistryň nezahraje

Karolína Plíšková si finále Turnaje mistryň nezahraje. V semifinále podlehla Dánce Caroline Wozniacké 6:7 a 3:6, klíčový byl tie-break prvního setu.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„První set byl jako na horské dráze, odvrátila jsem setboly, byla jsem dole, pak zase nahoře. Hraju skvělý tenis a finále pro mě moc znamená. Teď si dám dobrou večeři a odpočinu,“ řekla na kurtu po semifinále vítězka Caroline Wozniacká.

Hlaváčková je ve finále Turnaje mistryň, ve čtyřhře ukončila kariéru Martiny Hingisové

Číst článek

Jen první set semifinále Turnaje mistryň mezi Dánkou a Karolínou Plíškovou trval téměř hodinu a půl. Obě soupeřky se přetahovaly o každý míček, dlouho nedokázaly využít brejkbolové šance, pak si vzájemně sebraly podání hned dvakrát na každé straně.

Dramatický set šel do tie-breaku, kde Wozniacká vedla už 6:1, jenže ani jeden z první dávky pěti setbolů nedokázala využít. Plíšková tie-break otočila, ale ani ona žádnou ze svých třech šancí nevyužila a  po výsledku 11:9 se ze zisku první sady radovala Dánka.

V úvodu druhé sady sice Plíšková získala podání Wozniacké, jenže o chvíli později prohrávala už 1:3. Ještě dokázala vyrovnat, ale šestá hráčka světa zvládala dlouhé výměny a fyzicky dominovala. Po hodině a 59 minutách proměnila Caroline Wozniacká první mečbol a vyhrála 7:6 a 6:3.

Ve finále se utká s vítězkou zápasu mezi Caroline Gariaovou a Venus Williamsovou. Po prohře Plíškové je zároveň jasné, že světovou jedničkou zůstane Simona Halepová.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme