Krejčíková se Siniakovou postupují do čtvrtfinále deblu. Plíšková na turnaji končí

Tenistka Markéta Vondroušová senzačně zvítězila nad domácí hvězdou Naomi Ósakaovou a na olympijském turnaji v Tokiu prošla do čtvrtfinále. Druhou hráčku světového žebříčku, která byla po vyřazení Ashleigh Bartyové z Austrálie největší adeptkou na zlato, porazila 6:1, 6:4. Naopak Barbora Krejčíková, Karolína Plíšková i Tomáš Macháč vypadli. Po pondělním vyřazení obhájkyně bronzu Petry Kvitové je Vondroušová posledním českým zástupcem ve dvouhře.

Tokio (Aktualizováno: 13:17 27. 7. 2021) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková v Tokiu

Kateřina Siniaková (vlevo) a Barbora Krejčíková v Tokiu | Zdroj: Reuters

Ve čtvrtfinále je po výhře 6:2, 5:7, 10:5 nad Španělkami Paulou Badosaovou a Sarou Sorribesovou také nejvýše nasazený deblový pár Krejčíková, Kateřina Siniaková. Naproti tomu Plíšková s Vondroušovou nevyužily proti brazilské dvojici Laura Pigossiová, Luisa Stefaniová čtyři mečboly a prohrály 6:2, 4:6, 11:13.

Vondroušová vlétla do utkání ve velkém stylu. Favoritce bleskově sebrala dvakrát servis a ujala se vedení 4:0. Pak sice druhá nasazená Ósakaová snížila, zbytek úvodní sady ale znovu patřil skvěle hrající dvaadvacetileté české tenistce, která ukončila set za pouhých 24 minut.

Seemanová poplave o medaile, semifinále kraulařské dvoustovky ozdobila českým rekordem

Číst článek

„První set byl jednoznačný z hlediska skóre, ale zase tak hladké to nebylo. Věděla jsem, že se zvedne, což se také stalo,“ řekla Vondroušová Radiožurnálu.

Japonce dělala problémy pestrá hra a houževnatá obrana české reprezentantky, přesto šla ve druhé sadě do vedení 2:0. Vondroušová ale vývoj otočila a přežila i kritickou chvíli, kdy za stavu 3:3 odvrátila při svém podání dvěma „kraťasy“ oba brejkboly soupeřky.

Dvaačtyřicátá hráčka světa dokonala senzaci brejkem za stavu 5:4. Vondroušová využila svůj třetí mečbol a po hodině a osmi minutách ovládla první vzájemný duel se čtyřnásobnou grandslamovou vítězkou.

„Věřila jsem, že ji zlomím za stavu 5:4, protože pak by to bylo těžké. Nejhůř mi bylo, když jsem neproměnila první dva mečboly, mohla jsem do toho jít víc. Je to obrovský úspěch, ale nechci usnout na vavřínech, chci makat dál,“ ujistila česká tenistka.

S turnajem se tak po světové jedničce Ashleigh Bartyové rozloučila i druhá nejvýše nasazená hráčka. Ve čtvrtfinále čeká Vondroušovou nenasazená Španělka Paola Badosaová.

Krejčíková s Plíškovou končí

Úterní program výrazně zbrzdil déšť, zhruba od 7.00 SELČ už se ale zase naplno hraje. Krejčíková nenavázala na postup své krajanky, ačkoliv s Bencicovou ovládla první set jasně 6:1.

Ve druhé sadě se ale trápila na servisu, nebodovala z prvního podání a hned třikrát ji soupeřka brejkla. V rozhodující sadě už Bencicové stačil jediný využitý brejkbol. Dvanáctá hráčka světa se tak může těšit na čtvrtfinálový souboj s Ruskou Anastasijí Pavljučenkovovou.

Karolína Plíšková tahala od začátku zápasu s Camilou Giorgiovou za kratší konec. Česká tenistka si během celého utkání připsala jen tři vítězné údery, zatímco Italka hned šestnáct. Giorgiová snížili bilanci vzájemných utkání na 3:5 a ve čtvrtfinále se utká s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou.

Macháč vzdoroval osmému nasazenému Argentinci Diegu Schwartzmanovi více než dvě hodiny, na druhou tokijskou výhru mu ale slušný výkon nestačil. Argentinec výrazně méně kazil a podle předpokladů potvrdil na dvorci žebříčkový rozdíl 135 míst.

Tenis:

Ženy:

Dvouhra - 3. kolo:
Vondroušová (ČR) - Ósakaová (2-Jap.) 6:1, 6:4, Bencicová (9-Švýc.) - Krejčíková (8-ČR) 1:6, 6:2, 6:3, Muguruzaová (7-Šp.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:4, 6:1, Pavljučenkovová (13-Rus.) - Sorribesová (Šp.) 6:1, 6:3, Giorgiová (It.) - Karolína Plíšková (5-ČR) 6:4, 6:2, Svitolinová (4-Ukr.) - Sakkariová (14-Řec.) 5:7, 6:3, 6:4, Badosaová (Šp.) - Podoroská (Arg.) 6:2, 6:3.

Čtyřhra - 2. kolo:
Krejčíková, Siniaková (1-ČR) – Badosaová, Sorribesová (Šp.) 6:2, 5:7, 10:5, Pigossiová, Stefaniová (Braz.) - Karolína Plíšková, Vondroušová 2:6, 6:4, 13:11.

Muži:

Dvouhra - 2. kolo:
Tsitsipas (3-Řec.) - Tiafoe (USA) 6:3, 6:4, Schwartzman (13-Arg.) - Macháč (ČR) 6:4, 7:5, Chardy (Fr.) - Karacev (11-Rus.) 7:5, 4:6, 6:3, Chačanov (12-Rus.) - Duckworth (Austr.) 7:5, 6:1.

mov, fk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme