Do Tokia nepoletí další tenisová hvězda. Po Nadalovi s Thiemem to oznámila Serena Williamsová

Omluvenky z tenisového olympijského turnaje v Tokiu se začínají množit. Vedle mužských hvězd Rafaela Nadala ze Španělska nebo Rakušana Dominica Thiema svou účast odřekla také Serena Williamsová. Důvody americká vítězka 23 grandslamů nepřidala.

Tokio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americká tenistka Serena Williamsová

Americká tenistka Serena Williamsová | Foto: KELLY DEFINA | Zdroj: Reuters

„Nejsem na listině pro olympijské hry, alespoň o tom nevím. Pokud ano, tak bych na ní neměla být,“ uvedla Williamsová na tiskové konferenci před Wimbledonem.

Je to úžasné, těší se na první singlový zápas ve Wimbledonu Krejčíková. Mix v Londýně neodehraje

Číst článek

„Mám spoustu důvodů, proč jsem se tak rozhodla. Necítím se na to je teď vysvětlovat. Možná někdy jindy. Pardon,“ omluvila se devětatřicetiletá bývalá světová jednička.

Williamsová získala na olympijských hrách čtyři zlaté medaile. Při svém debutu v roce 2000 v Sydney vyhrála po boku sestry Venus čtyřhru, stejně jako o osm let později v Pekingu. Ještě úspěšnější byla v roce 2012 v Londýně, kde vyhrála singl i debl, a to proti české dvojici Andrea Sestini Hlaváčková - Lucie Hradecká.

Williamsová už dříve uváděla, že se do Tokia pravděpodobně nechystá, protože by nemohla vzít svou tříletou dceru Olympii s sebou.

Američanka se přidala ke Španělovi Rafaelu Nadalovi či Rakušanovi Dominicu Thiemovi. Zatímco Nadal zdůvodnil svou absenci odpočinkem po antukové sezoně, Thiem má poraněné zápěstí. Z olympiády se rakouský tenista omluvil už dříve kvůli špatné formě.

wei Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme