Vondroušová na titul z Roland Garros nedosáhla. Australance Bartyové podlehla hladce ve dvou setech

Česká tenistka Markéta Vondroušová svůj první grandslamový titul nezíská. Ve finále Roland Garros podlehla Australance Ashleigh Bartyové hladce ve dvou setech 1:6 a 3:6. Devatenáctiletá Češka neuspěla ani ve třetím letošním finále, boje o titul prohrála i na menších turnajích v Budapešti a Istanbulu.

Tento článek je více než rok starý.

Sledovali jsme online Paříž (Aktualizováno: 19:04 8. 6. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Markéta Vondroušová ve čtvrtfinále French Open porazila Chorvatku Petru Martićovou

Markéta Vondroušová ve finále proti Ashleigh Bartyové | Foto: Michel Euler | Zdroj: ČTK/AP

Ashleigh Bartyová se s Markétou Vondroušovou v kariéře na kurtu potkala dvakrát, v obou případech se nakonec radovala Australanka po dvou setech. I proto byla třiadvacetiletá tenistka před finále favoritkou.

ONLINE: Bartyová - Vondroušová 2:0

Číst článek

Bartyová začala ukazovat svou převahu od samého začátku utkání. Zásluhou tvrdého podání a dobrého pohybu po kurtu snadno dvakrát prolomila podání Markéty Vondroušové a po necelé čtvrthodině vedla nad českou tenistkou už 4:0.

V páté hře se sice devatenáctileté tenistce podvedlo prolomit soupeřčino podání, svůj servis si však nadále nedokázala udržet a první sadu tak prohrála hladce 1:6.

Česká tenistka, která v šesti předchozích utkáních na letošním Roland Garros neztratila ani set, se do zápasu dostávala jen velmi těžko. I do druhé sady vstoupila ztraceným podáním, za stavu 0:2 ve druhém setu však odmítla další rychlý trhák Bartyové, poprvé v utkání si vyhrála vlastní servis a snížila na 1:2.

Od té chvíle si obě tenistky dokázaly svůj servis držet až do stavu 5:3, následně si však Vondroušová své podání prohrála a Bartyová proměnila hned první mečbol zápasu a zvítězila 6:1 a 6:3.

Thiem ovládl pětisetovou bitvu s Djokovičem a ve finále Roland Garros opět po roce vyzve Nadala

Číst článek

„Teď je to těžké. Celý zápas byl těžký, ona (Ashleigh Bartyová - pozn. red.) hrála super zápas, pak to i sama říkala, že hrála neskutečně. Mrzí to, ale zase to bylo první grandslamové finále a celkově mi ještě moc nedochází, co jsem dokázala, ale myslím si, že na sebe můžu být i tak pyšná, i když jsem dneska prohrála,“ řekla Vondroušová po zápase Radiožurnálu.

Australanka se tak díky vítězství na druhém grandslamu sezony posunula před Karolínu Plíškovou na druhé místo žebříčku WTA. Vondroušová se díky výborným výkonům a výsledkům na Roland Garros posune z 38. místa na 16. příčku.

Bartyová je první australskou vítězkou Roland Garros od titulu Margaret Courtové v roce 1973. Naopak Vondroušová stejně jako Lucie Šafářová před čtyřmi lety finále prohrála a nenavázala na úspěch Hany Mandlíkové z roku 1981.

Na grandslamový titul čeká český tenis od úspěchu Petry Kvitové ve Wimbledonu 2014. Zastoupení ve finále ženské dvouhry měl přitom na druhém grandslamu za sebou, ale Kvitová v lednu na Australian Open rovněž rozhodující souboj prohrála.

French Open v Paříži (antuka, dotace 42,7 milionu eur):
Muži:
Dvouhra - semifinále:
Thiem (4-Rak.) - Djokovič (1-Srb.) 6:2, 3:6, 7:5, 5:7, 7:5.

Ženy:
Dvouhra - finále:
Bartyová (8-Austr.) - Vondroušová (ČR) 6:1, 6:3.

Junioři:
Dvouhra - finále:
Rune (7-Dán.) - Kodat (USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:0.
Čtyřhra - finále:
Pucinelli de Almeida, Tirante (5-Braz./Arg.) - Cobolli, Stricker (It./Švýc.) 7:6 (7:3), 6:4.

Juniorky:
Dvouhra - finále:
Fernandezová (1-Kan.) - Navarrová (8-USA) 6:3, 6:2.

jgr, jpa Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme