Hradecká se Slovinkou Klepačovou porazily sestry Plíškovy a v Cincinnati si zahrají o titul v deblu

Japonská tenistka Naomi Ósakaová skrečovala v Cincinnati čtvrtfinále s Američankou Sofií Keninovou a v čele světového žebříčku ji může vystřídat Australanka Ashleigh Bartyová. K návratu na tenisový trůn Bartyové stačí porazit v semifinále Rusku Světlanu Kuzněcovovou, páteční přemožitelku Karolíny Plíškové, která na turnaji rovněž bojovala o post světové jedničky. O deblový titul si v Cincinnati zahraje Lucie Hradecká.

Tento článek je více než rok starý.

Cincinnati (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonská tenistka Naomi Ósakaová skrečovala v Cincinnati čtvrtfinále s Američankou Sofií Keninovou a v čele světového žebříčku ji může vystřídat Australanka Ashleigh Bartyová

Japonská tenistka Naomi Ósakaová skrečovala v Cincinnati čtvrtfinále s Američankou Sofií Keninovou a v čele světového žebříčku ji může vystřídat Australanka Ashleigh Bartyová | Zdroj: Reuters

Ósakaová vzdala zápas s Keninovou za stavu 6:4, 1:6, 2:0 pro americkou tenistku kvůli zranění levého kolena. Nepočítá s tím, že by chyběla na US Open, kde má obhajovat titul. „Asi bych hrála, i kdyby mi doktoři řekli ‚ne‘,“ uvedla Japonka.

Plíšková podlehla ve čtvrtfinále turnaje v Cincinnati Rusce Kuzněcovové. Světovou jedničkou se nestane

Číst článek

„Nevím, jak to s nohou bude vypadat. Štve mě to, protože jsem se snažila zůstat před US Open zdravá. Mám posunutý práh bolesti, takže hraju i za situace, kdy bych zjevně neměla,“ řekla Ósakaová.

Keninová si připsala v krátké době další vítězství nad světovou jedničkou. V Torontu vyřadila Bartyovou. Díky postupu do semifinále v Cincinnati se posune poprvé do první dvacítky světového žebříčku. O finále se utká s krajankou Madison Keysovou, která porazila další Američanku Venus Williamsovou.

Hradecká se Slovinkou Andrejou Klepačovou zdolaly dvojčata Karolínu a Kristýnu Plíškovy 7:6, 7:5 a poprvé si spolu zahrají ve finále. Čtyřiatřicetiletá česká tenistka je letos ve finále podruhé a může získat první titul v sezoně. Během kariéry jich dosud nasbírala 22. Soupeřkami česko-slovinského páru bude Němka Anna-Lena Grönefeldová a Nizozemka Demi Schuursová.

Za obhajobou vítězství v mužské dvouhře dál míří první hráč světa Novak Djokovič. Srbský tenista porazil Francouze Lucase Pouillea 7:6, 6:1 a jeho dalším soupeřem bude Rus Daniil Medveděv, s nímž poslední vzájemný zápas v dubnu v Monte Carlu prohrál.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch):
Muži (dotace 6 735 690 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Djokovič (1-Srb.) - Pouille (Fr.) 7:6 (7:2), 6:1, Medveděv (9-Rus.) - Rubljov (Rus.) 6:2, 6:3.
Ženy (dotace 2 944 486 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Keninová (USA) - Ósakaová (2-Jap.) 6:4, 1:6, 2:0 skreč, Keysová (16-USA) - V. Williamsová (USA) 6:2, 6:3.
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Klepačová (8-ČR/Slovin.) - Karolína Plíšková, Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (9:7), 7:5.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme