Začíná tenisový turnaj žen v Ostravě. ‚Jsem doma, o to je to hezčí a lepší,‘ říká jedna z hvězd Kvitová

V Ostravě startuje tenisový turnaj okruhu WTA. Po odhlášení Karolíny Plíškové a Barbory Krejčíkové je nejvýše nasazenou Češkou Petra Kvitová. Na domácí podnik se hodně těšila a cestou do Ostravy se stihla ještě zastavit v rodném Fulneku.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

„Těším se, přece jen je to domácí turnaj a o to je to samozřejmě hezčí a lepší. Rodina mi přijede fandit taky, nemají to daleko. Takže bude zase fajn hrát turnaj, který jsem objela autem, byla jsem u rodičů, takže je to takové hezké zpestření,“ usmívá se Petra Kvitová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná tenisový turnaj žen v Ostravě. Více si poslechněte v reportáži Lukáše Kalety

Česká tenistka má na Ostravu krásné vzpomínky. Vždyť právě tady odehrála jako malá svůj úplně první turnaj.

„Když se řekne Ostrava, tak je to můj kraj, kde jsem se narodila, kde jsem strávila spoustu času. V Ostravě jsem jako malinká hrála svůj úplně první turnaj. Na Ostravu mám samozřejmě mnoho vzpomínek, protože jsem tady trávila spoustu času, proto Ostravu i docela znám. Takže je to fajn, jela jsem bez navigace,“ cituje Radiožurnál hráčku, která je aktuálně na desátém místě žebříčku WTA.

Hned po příchodu do Ostravar Arény se Kvitové vybavily všechny zážitky a také úspěchy, které v Ostravě posbírala třeba s českým fedcupovým týmem.

Pohár Billie Jean Kingové bude bez Kvitové, česká tenistka si chce po náročné sezoně odpočinout

Číst článek

„Samozřejmě, když jsem po tom šla na centrkurt, tak se mi vzpomínky z fedcupů vrátily. Bylo skvělé mít vyprodanou arenu, hrát před lidmi, vidět českou vlajku, slyšet bubeníky. Hala je pořád krásná. Samozřejmě to bude jinačí, protože to nebude Fed Cup, ale věřím, že lidi přijdou a že nám budou fandit,“ vysvětluje dobře naladěná tenistka.

Kromě ní se na J&T Banka Ostrava Open předvedou i další české hráčky Tereza Martincová a Kateřina Siniaková.

Ze zdravotních důvodů se ale odhlásila světová trojka Karolína Plíšková, olympijská vítězka z Tokia Barbora Krejčíková a také Karolína Muchová, která fanoušky v Ostravě potěší alespoň autogramiádou. Živé vstupy z turnaje uslyšíte na Radiožurnálu Sport.

Lukáš Kaleta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme