Tenisový turnaj v Ostravě: Kontaveitová je ve druhém kole, postup ve čtyřhře vybojovala Strýcová

Estonská tenistka Anett Kontaveitová postoupila jako první do 2. kola halového turnaje WTA Tour v Ostravě. Osmá nasazená hráčka v duelu s Jekatěrinou Alexandrovovou z Ruska odvrátila dva mečboly a zvítězila 4:6, 6:2, 7:6.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 18:24 19. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Estonská tenistka Anett Kontaveitová

Estonská tenistka Anett Kontaveitová | Foto: ZUMA/Rob Prange | Zdroj: ČTK

V 1. kole se v pondělí představí trojice českých hráček. Kristýna Plíšková nastoupí proti Marii Sakkariové z Řecka, na závěr programu se pak střetnou úspěšné kvalifikantky Tereza Martincová a osmifinalistka Roland Garros Barbora Krejčíková.

J&T Banka Ostrava Open 2020 je akcí kategorie Premier a v upraveném kalendáři WTA nahradila čínské dějiště Čeng-čou. V době zákazu sportovních akcí v Česku kvůli opatřením proti šíření covidu-19 dostal turnaj výjimku a koná se bez diváků.

Čtyřhra

Ve čtyřhře uspěla světová deblová dvojka Barbora Strýcová, která v Ostravě vytvořila pár s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou.

„Dlouho jsem debla nehrála, ale mám z toho hodně pozitivní pocity. Měly jsme super výměny a bylo vidět, že Bethanie se specializuje hlavně na čtyřhru,“ uvedla Strýcová.

Ve čtyřhře neuspěla Karolína Muchová. V narychlo složeném týmu s Viktorií Azarenkovou z Běloruska prohrály s lotyšsko-ruskou dvojicí Jelena Ostapenková, Věra Zvonarevová 6:1, 4:6 a 4:10 v super tie-breaku.

„Na začátku nám to tam dost padalo, hlavně Vice, ale stačilo pár míčů a hned se to zvrtlo. Udělala jsem hodně zbytečných chyb v koncovce, což je nejdůležitější,“ řekla Muchová v České televizi.

Tenisový turnaj žen J&T Banka Ostrava Open 2020 (tvrdý povrch, dotace 528 500 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Kontaveitová (8-Est.) - Alexandrovová (Rus.) 4:6, 6:2, 7:6 (8:6).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme