Pála nasazuje do Fed Cupu svou nejmladší sestavu. Obě půjdou vyhrát, věří Vondroušové i Siniakové

Nejmladší singlistka v éře kapitána Petra Pály a nejmladší česká jednička od roku 2011. I tak lze představit Markétu Vondroušovou a Kateřinu Siniakovou, dvě talentované tenistky, které v Tampě na Floridě postupně rozehrají fedcupové semifinále proti domácím Američankám.

Tampa/USA Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český fedcupový tým při losu semifinále

Český fedcupový tým při losu semifinále | Foto: Jaroslav Plašil | Zdroj: Český rozhlas

Nebývá obvyklé, aby si tenistky v tréninku odřely koleno, ale to s jakou vervou se Markéta Vondroušová i Kateřina Siniaková vrhají i do přípravy trochu symbolizuje nástup dravého mládí. Při neúčasti obvyklých opor dostaly šanci, kterou teď obě chtějí využít. I když je jedné teprve sedmnáct a druhé dvacet, a i když ani jedna ještě nehrála singlový zápas ve Fed Cupu.

„Mládí vpřed. Vím, že tam půjdou vyhrát, s oběma si sednu a řekneme si něco o taktice i jak bude vypadat atmosféra, na co by si měly dávat pozor a co jim pomůže. Budu se snažit vzít tíhu z hráček na sebe, aby nebyly pod takovým tlakem," plánuje pro Radiožurnál kapitán týmu Petr Pála.

„Můžeme jedině překvapit. Určitě bude koukat hodně lidí, na turnaji bych asi byla míň nervózní, přeci jen je to můj první zápas ve Fed Cupu. Ale myslím, že Coco se na antuce nebude tak dobře hýbat, mohla bych jí trošku rozhýbat," plánuje Markéta Vondroušová.

Vondroušové a Kateřině Siniakové je v průměru ani ne 19 let, mladší dvojici ještě Petr Pála první fedcupový den nikdy nepostavil. I když třeba situace v baráži o světovou skupinu v roce 2008 v Izraeli byla té dnešní v Americe hodně podobná. Lucii Šafářové bylo tenkrát 21 a Petře Kvitové, která tehdy odehrála premiérový singlový duel, 18.

„Péťa v Izraeli porazila v sobotu jejich jedničku, tak proč by tady nešlo začít stejně? Tehdy byla úplně v klidu. Zápas se nějak vyvíjí a u Markéty nějaká nervozita bude, proto to hrají. Ale de o to, aby to nebrzdilo výkon," věří kapitán dravosti Markéty Vondroušové.

Spoléhá také na bojovnost Kateřiny Siniakové, nejmladší české jedničky od roku 2011. „Tým na mě spoléhá, takže je to dobrý pocit. Můžu ukázat, co ve mně je," říká Kateřina Siniaková, která dnes nastoupí na dvorec z českých tenistek jako druhá a pokusí se zdolat domácí Shelby Rogersovou.

Utkání v Americe zahájí v 18 hodin Markéta Vondroušová a největší hvězda fedcupového semifinále na Floridě, sebevědomá Coco Vandewegheová.

Jaroslav Plašil, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme