Siniaková si o titul v Parmě nezahraje. Česká tenistka nestačila v semifinále na talentovanou Gauffovou

Tenistka Kateřina Siniaková na antuce v Parmě na první finálovou účast na okruhu WTA ve dvouhře od ledna 2018 nedosáhla. V semifinále podlehla třetí nasazené Američance Cori Gauffové 5:7, 6:1, 2:6 a své nejlepší turnajové vystoupení v singlu za poslední dva roky už dalším postupem neozdobila.

Parma Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kateřina Siniaková

Kateřina Siniaková | Zdroj: Reuters

Pětadvacetiletá Češka, jíž v žebříčku dvouhry patří aktuálně 68. pozice, nevyužila v závěru vyrovnané první sady za stavu 5:4 šanci set dopodávat a vedení se díky zisku tří her v řadě ujala soupeřka.

Halepová vynechá Roland Garros, světová tenisová trojka se na turnaji v Římě zranila

Číst článek

Ve druhém setu sedmnáctiletá Gauffová více chybovala a Siniaková naopak kralovala. V rozhodující sadě se ale situace otočila. Gauffová ve druhém gamu odvrátila dva brejkboly a soupeřku pak přetlačila.

Světová deblová osmička Siniaková se mezi nejlepší čtyři ve dvouhře na WTA Tour dostala poprvé od turnaje v Bronxu v srpnu 2019. V boji o šesté finále v singlu a první od Šen-čenu 2018 ale neuspěla a i druhý vzájemný duel s aktuálně třicátou hráčkou světa prohrála.

Američanka si zahraje o titul podruhé v kariéře, v Linci v roce 2019 při premiéře uspěla.

Tenisový turnaj žen v Parmě (antuka, dotace 189 708 eur):

Dvouhra - semifinále:
Gauffová (3-USA) - Siniaková (ČR) 7:5, 1:6, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme