Petra Kvitová mezi zápasy netrénuje. V oblíbené Austrálii se jí po letech znovu daří

Petra Kvitová často přilétala do Austrálie nemocná a v tamních podmínkách se jí těžko dýchalo.Teď se ale dočkala a v oblíbené Austrálii už drží sérii 8 vítězných zápasů v řadě, včetně tří grandslamových v Melbourne.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová v Austrálii

Petra Kvitová v Austrálii | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

V Austrálii ještě Petra Kvitová není tak dlouho, aby se automaticky dívala doprava, jak na to upozorňují bílé nápisy na silnici. Ale i tak jde o nejdelší a nejúspěšnější pobyt Petry Kvitové v oblíbené zemi od roku 2012.

Po zápase na snídani. Muguruzaová s Kontaovou hrály ještě ve tři ráno, fanoušci spali na tribunách

Číst článek

„Nejradši tu mám lidi. Jsou to pohodáři, nic tu není problém, nikdo se nikam nehoní. Pak teplo a města, ve kterých hrajeme, ta jsou krásná,“ říká Petra Kvitová Radiožurnálu.

Vztah tenistky k Austrálii ze začátku utužovaly i výsledky. Svůj vůbec první turnaj na okruhu WTA vyhrála jako osmnáctiletá v Hobartu, další později v Brisbane, v roce 2012 získala v Perthu společně s Tomášem Berdychem Hopmanův pohár, chvíli na to na Australian Open bojovala v utkání s Ruskou Mariou Šarapovovou o postup do finále a také o pozici světové jedničky.

Jenže zápas prohrála a od té doby se jí právě na úvodním grandslamu sezony přestalo dařit. Až teď dokázala negativní šňůru přetrhnout a po sedmi letech bude v Melbourne bojovat o postup do čtvrtfinále.

„Zatím nejsem v nějaké velké euforii. Turnaj pořád pokračuje, to je jen dobře, ale čas na odměňování ještě není,“ je Petra Kvitová odhodlaná vítěznou šňůru ještě natáhnout.

Odveta s Anisimovou

Díky titulu z předchozího turnaje v Sydney i tamním dlouhým duelům cítí, že má herní praxe dost, a tak se teď snaží mezi zápasy co nejvíc odpočívat.

„Snažím se načerpat co nejvíc sil, ani netrénuju, nemám tenisu až nad hlavu. V den volna na tenis nejezdím a snažím se odpočívat,“ prozradila.

V osmifinále ji čeká hodinu po půlnoci utkání s nastupující hvězdou, sedmnáctiletou Američankou ruského původu Anisimovovou, které loni podlehla na turnaji v Indian Wells.

„Ten zápas si pamatuju. Necítila jsem nejlíp a když budu hrát trošku líp, bude to vyrovnanější. Ta holka nemá co ztratit a já už vlastně taky ne, ve druhém týdnu jsem dlouho nebyla. Budu se snažit, aby odveta byla trošku lepší,“ říká Petra Kvitová.  

Hello second week, how nice to see you 😀👍 #ausopen

11:23 – 18. 01. 2019

170 3365

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme