Petra Kvitová je ve finále Australian Open. Američanku Collinsovou vyprovodila kanárem

Tenistka Petra Kvitová postoupila na úvodním grandslamu sezony do boje o titul. V semifinále v Melbourne porazila Američanku Dannielle Collinsovou 7:6, 6:0 a čeká na soupeřku, kterou může být Karolína Plíšková.

Melbourne (Aktualizováno: 5:45 24. 1. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová je ve finále Australian Open

Petra Kvitová je ve finále Australian Open | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

Petra Kvitová se dostala do svého prvního grandslamového finále po zranění ruky, v semifinále Australian Open porazila Danielle Collinsovou z USA 7:6 a 6:0. Kromě grandslamového titulu se výrazně přiblížila také postu světové jedničky.

V Melbourne se na úvod grandslamové sezony mohlo hrát české finále, jenže Karolína Plíšková podlehla ve druhém souboji Naomi Ósakaové ve třech setech a Kvitová bude hrát o titul proti Japonce.

ONLINE: Petra Kvitová - Danielle Collinsová

Číst článek

„Zase mě chcete rozbrečet? Znamená to pro mě všechno, proto jsem tvrdě pracovala, abych se dostala do finále grandslamu. Povedlo se mi to tady,“ zářila v pozápasovém rozhovoru na kurtu Petra Kvitová.

Semifinálový zápas se hrál v obrovském vedru, v Melbourne teplota po poledni místního času dosahovala i na 38 stupňů. Proti Petře Kvitové navíc stála zatím nejtěžší, byť nenasazená soupeřka. Američanka Danielle Collinsová rozhodně nebyla v semifinále náhodou.

Obě soupeřky se v tropických podmínkách rozjížděly pomalu. Kvitová často chybovala, příliš se jí nevedlo na returnu a jen v prvním setu spáchala 22 nevynucených chyb. Dokonce jako první přišla o podání, ale za stavu 2:3 zvládla okamžitý re-brejk.

Pod zataženou střechou

Češce možná prospěla i krátká pauza, během které se za stavu 4:4 nad Rod Laver Arenou zatáhla střecha, první set po ní došel do tie-breaku, kde byla tenistka z Fulneku výrazně aktivnější a vyhrála 7:2. Američanka se navíc kromě hry začala věnovat i diskusím s rozhodčím.

„První set byl hodně nervózní, nemohla jsem se soustředit na hru, ale na konci a v tie-breaku jsem se dokázala uklidnit. Když zatáhli střechu, měla jsem větší radost než fanoušci,“ okomentovala průběh prvního setu.

Zato ve druhé sadě nenechala Petra Kvitová nikoho na pochybách, kdo bude první grandslamovou finalistkou sezony. Začalo se jí dařit, ve všech oblastech hry, stěžující si Collinsové dvakrát prorazila servis a za 19 minut vedla 4:0.

I když se překvapivá semifinalistka Danielle Collinsová zklidnila, druhý set už zdramatizovat nedokázala, nepomohla jí ani podpora Nicole Kidmanové v hledišti. Soustředěně a přesně hrající Petra Kvitová nechala i pod zataženou střechou zazpívat kanára a zvítězila 7:6 a 6:0.

Finále začíná v sobotu v půl desáté českého času. Radiožurnál ho nabídne v přímém přenosu, server iROZHLAS nabídne také textový online.

Paráda tam je všechno, díky za ty zažitky @Petra Kvitova #AusOpen

05:49 – 24. 01. 2019

5 129

Tenisový grandslamový turnaj Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 60,5 milionu australských dolarů):
Muži:
Čtyřhra - semifinále:
Mahut, Herbert (5-Fr.) - Querrey, Harrison (USA) 6:4, 6:2, Kontinen, Peers (12-Fin./Austr.) - Mayer, J. Sousa (Arg./Portug.) 6:1, 7:6 (8:6).

Ženy:
Dvouhra - semifinále:
Kvitová (8-ČR) - Collinsová (USA) 7:6 (7:2), 6:0, Ósakaová (4-Jap.) - Karolína Plíšková (7-ČR) 6:2, 4:6, 6:4.

Smíšená čtyřhra - semifinále:
Ram, Krejčíková (3-USA/ČR) - Martínezová, Skupski (Šp./Brit.) 6:0, 6:4.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme