Kvitová i Plíšková vypadly na French Open ve třetím kole a osmifinále si nezahrají

Česká tenistka Petra Kvitová nestačila ve třetím kole French Open na Estonku Anett Kontaveitovou a po porážce 6:7 (6:8) a 6:7 (4:7) se s Roland Garros loučí. Postup do osmifinále nevyšel ani Karolíně Plíškové, která prohrála s Ruskou Marií Šarapovovou jasně 2:6 a 1:6.

Paříž (Aktualizováno: 14:38 2. 6. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na French Open.

Petra Kvitová na French Open. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Česká tenistka do utkání vlétla a hned v prvním gemu vzala Kontaveitové podání, na který navázala čistou hrou při vlastním servisu. Jenže Kontaveitová pak hru vyrovnala a i jí se povedl brejk. Pak navíc přidala ještě jeden a za stavu 5:3 podávala na vítězství v prvním setu. Kvitová ale těžkou chvíli zvládla a vybojovala tie-break, v něm ale byla úspěšnější Estonka, která tak i ve třetím vzájemném utkání získala první sadu.

‚Tenkrát jsem byla ještě vykulená.‘ Plíškovou čeká Šarapovová, se kterou se zatím střetla jen ve Fed Cupu

Číst článek

V předchozích utkáních proti Kontaveitové dokázala Petra Kvitová vývoj otočit, tentokrát se jí to ale nepovedlo. I druhý set totiž získala výborně hrající Estonka, i když Kvitová bojovala a opět musel rozhodnout až tie-break.

Petra Kvitová tak prohrála poprvé po třinácti zápasech na antuce. Na French Open si zopakovala svůj nejčastější výsledek, nejvíc se jí dařilo v roce 2012, kdy došla až do semifinále.

Šestá nasazená tenistka Karolína Plíšková prohrála s bývalou světovou jedničkou a dvojnásobnou vítězkou pařížského grandslamu Mariou Šarapovovou z Ruska, které podlehla jednoznačně 2:6 a 1:6.

Šarapovová, která se snaží o návrat do špičky po trestu za doping, nedala Plíškové šanci a pro vítězství si došla za 59 minut. V dalším kole může vítězka Roland Garros z let 2012 a 2014 narazit na jinou bývalou světovou jedničku Američanku Serenu Williamsovou.
Poslední českou zástupkyní ve dvouhře zůstala Barbora Strýcová, která si o postup do čtvrtfinále zahraje v neděli s Julií Putincevovou z Kazachstánu.

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Kontaveitová (25-Est.) - Kvitová (8-ČR) 7:6 (8:6), 7:6 (7:4), Muguruzaová (3-Šp.) - Stosurová (Austr.) 6:0, 6:2, Curenková (Ukr.) - Rybáriková (19-SR) 6:2, 6:4, Šarapovová (6-Rus.) - Karolína Plíšková (28-ČR) 6:2, 6:1, Stephensová (10-USA) - Giorgiová (It.) 4:6, 6:1, 8:6..

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme