Kvitová vydřela na French Open výhru nad Cepedeovou, Siniaková vyřadila bývalou světovou jedničku

Tenistky Petra Kvitová a Kateřina Siniaková postoupily do druhého kola antukového French Open. Osmá nasazená Kvitová začala své desáté Roland Garros vybojovanou výhrou nad Verónicou Cepedeovou z Paraguaye 3:6, 6:1 a 7:5, Siniaková porazila o chvilku dříve bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou z Běloruska dvakrát 7:5 a poprvé si v Paříži zahraje 2. kolo.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na French Open.

Petra Kvitová na French Open. | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Svůj zápas už rozehrál Jiří Veselý a se Srbem Dušanem Lajovićem ztratil první set. O postup do druhého kola budou dnes usilovat také šestá nasazená Karolína Plíšková proti krajance Barboře Krejčíkové, Lucie Šafářová a Adam Pavlásek. Útok na jedenáctý triumf zahájí Španěl Rafael Nadal.

Těším se a to je asi nejdůležitější, říká Kvitová před 1. kolem French Open

Číst článek

Osmá nasazená Kvitová potřebovala dvě hodiny a sedm minut, aby udolala výborně hrající Cepedeovou, která loni na French Open vyřadila v 1. kole Lucii Šafářovou. V prvním setu udělala 89. hráčka světa jen dvě chyby a Kvitová musela zápas otáčet. Ve druhém dějství začala hrát Kvitová aktivněji a ztratila jen jednu hru.

V rozhodující sadě se mohla Češka spolehnout na servis. Ani jednou nepovolila soupeřce brejkbol a za stavu 4:5 se blýskla třemi esy v řadě, jedním z druhého servisu. Vzápětí získala brejk na 6:5 a při podání proměnila první mečbol.

„Bylo to velmi těžké. Po prvním setu jsem byla koncentrovaná a snadno získala druhý, ale ve třetím to bylo hodně napínavé. Nakonec jsem první brejk získala já, to bylo rozhodující,“ řekla na kurtu Kvitová, která se loni právě na French Open vracela na turnaje po vážném zranění prstů levé ruky z přepadení.

Těžký los Kristýny Plíškové. Česká tenistka vyzve na French Open vracející se Serenu

Číst článek

Dvanáctá výhra v řadě

S tituly v Praze a Madridu už si Kvitová připsala dvanáctý vyhraný zápas v řadě. Další může přidat v utkání se Španělkou Larou Arruabarrenaovou.

Siniaková při svých předešlých třech startech na Roland Garros prohrála v 1. kole. Proti Azarenkové si v prvním setu držela ve výměnách od základní čáry servis a udeřila ve dvanácté hře. Čistou hrou rozhodla o brejku a zisku sady.

Ve druhém setu třikrát přišla o podání a vždy dokázala ztracený brejk získat rychle zpět. Za stavu 6:5 se opakoval scénář z prvního setu. Češka si vypracovala tři mečboly a hned při prvním mohla po 38. chybě Azarenkové slavit postup.

V dalším utkání se Siniaková střetne s Ukrajinkou Katerynou Kozlovovou, která vyřadila obhájkyni titulu Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska.

French Open:

Ženy:
Dvouhra - 1. kolo:
Keysová (13-USA) - Vickeryová (USA) 6:3, 6:3, Petersonová (Švéd.) - Sie Šu-wej (Tchaj-wan) 6:4, 6:3, Kvitová (8-ČR) - Cepedeová (Par.) 3:6, 6:1, 7:5, Siniaková (ČR) - Azarenková (Běl.) 7:5, 7:5, Ósakaová (21-Jap.) - Keninová (USA) 6:2, 7:5, Suárezová (23-Šp.) - Konjuhová (Chorv.) 6:0, 6:1, Dolehideová (USA) - Golubicová (Švýc.) 6:4, 6:4, Giorgiová (It.) - Minová (USA) 6:3, 6:2, Arruabarrenaová (Šp.) - Babosová (Maď.) 7:6 (7:5), 6:3, Sakkariová (Řec.) - Minellaová (Luc.) 7:6 (7:5), 6:2, Wozniacká (2-Dán.) - Collinsová (USA) 7:6 (7:2), 6:1, Vandewegheová (15-USA) - Siegemundová (Něm.) 6:4, 6:4, Petkovicová (Něm.) - Mladenovicová (29-Fr.) 7:6 (12:10), 6:2, Flipkensová (Belg.) - Mariaová (Něm.) 7:6 (7:1), 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme