Sluníčko a pohyb pro lepší náladu. Kvitová si po týdnech čekání znovu zatrénovala na kurtech

Po týdnech domácího cvičení a běhání mohla znovu vyrazit na kurty. Dvojnásobná wimbledonská šampionka Petra Kvitová využila nové příležitosti zahrát si v době koronavirové pandemie tenis. A na betonovém dvorci v areálu pražské Sparty se jí náramně hodilo, že měla v tašce opalovací krém.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová si během karantény poprvé mohla zatrénovat na kurtu

Petra Kvitová si během karantény poprvé mohla zatrénovat na kurtu | Foto: Pavel Lebeda, PR/TK Sparta Praha | Zdroj: ČTK/

„První sluníčko přece jen není nejlepší na pleť, takže jsem ráda, že jsem ho měla s sebou,“ vzkázala v nahrávce pro média Petra Kvitová, která trénovala na dvorcích pražské Sparty ve Stromovce společně s koučem Jiřím Vaňkem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová si mohla poprvé během karantény zatrénovat na kurtech. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Těšila jsem se. Poslední dny bylo krásně a hezké počasí udělá člověku i lepší náladu. V tom všem, co nás teď tady pronásleduje, je super se trochu zpotit a zaběhat si venku,“ řekla česká tenistka.

Tenis je jednou z aktivit, které vláda v době koronavirové pandemie povolila. Vedle běhání, jízdy na kole nebo třeba golfu. A podobně jako Petra Kvitová mohli na kurty v Česku vyrazit i další hráči – profesionálové i amatéři.

Tenistky reagují na zrušený Wimbledon. ‚Dalo se to čekat,‘ říká Plíšková. Kvitová to přijala těžce

Číst článek

„Je to dobrá zpráva, hlavně pro lidi, kteří se rádi udržují. Zvyšujeme tím imunitu a posiluje to i psychiku. Doufám, že takových lidí je spoustu,“ věří Petra Kvitová, že teď řada lidí může využít uvolnění některých omezení kvůli šíření nemoci.

A jít si zasportovat. Jen tak pro radost, což platí i pro grandslamovou šampionku. Zatím totiž není jisté, kdy a jestli vůbec ještě v tomto roce začnou velké turnaje. Tomuto tématu se bude věnovat i nedělní Sportžurnál.

„Upřímně řečeno je to zvláštní. Nevím, na co se mám momentálně připravovat, takže spíš udržuji tělo, aby nevypadlo úplně z rytmu,“ popsala Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme