Českou bitvu ve Stuttgartu vyhrála Plíšková, s Kvitovou se na kurtu přetahovala přes dvě hodiny

Hned v úvodním kole antukového turnaje ve Stuttgartu na sebe narazily české tenistky Petra Kvitová a Karolína Plíšková. Z vítězství se nakonec po setech 6:4, 4:6 a 7:6 radovala mladší Plíšková, která se na kurty vrací po zlomenině ruky. Další soupeřkou někdejší světové jedničky bude Ruska Ljudmila Samsonovová.

Tento článek je více než rok starý.

Stuttgart (Aktualizováno: 15:53 20. 4. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková

Karolína Plíšková | Zdroj: Profimedia

Zápas bývalých vítězek Porsche Tennis Grand Prix začala lépe Kvitová, která se ujala vedení 3:0. V dalším průběhu si ale dvakrát prohrála podání a úvodní set ztratila.

Karolína Plíšková přijde o Australian Open. ‚Bohužel jsem se zranila při tréninku,‘ informovala

Číst článek

Druhou sadu začala dvojnásobná wimbledonská vítězka ztraceným servisem, vzápětí však vzala podání čistou hrou Plíškové.

Další brejk se Kvitové povedl v šestém gamu a v následné dlouhé hře ho potvrdila, i když čelila čtyřem brejkbolům. Plíšková sebrala dvaatřicetileté krajance přece jen podání v devátém gamu, ale Kvitová jí oplatila stejnou mincí.

Třetí set

V třetím setu si Kvitová vypracovala vedení 4:1, přesto nakonec odešla poražena. Ve vyrovnaném tie-breaku si Plíšková esem připravila mečbol, který napoprvé proměnila poté, co její soupeřka poslala míč za základní čáru.

Ve zkrácené hře nestačila Kvitová na třicetiletou rodačku z Loun poprvé, předchozí tři tie-breaky ve vzájemných zápasech vyhrála.

Plíšková, která zmeškala úvod sezony kvůli zlomené ruce, si připsala teprve druhé letošní vítězství. V prvním vzájemném utkání po více než třech letech vylepšila svou bilanci s Kvitovou na 2:3. Na antuce ji porazila poprvé.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 611 210 eur):

Dvouhra - 1. kolo:

Karolína Plíšková (6-ČR) - Kvitová (ČR) 6:4, 4:6, 7:6 (7:5).

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme