Karolína Plíšková je v semifinále Turnaje mistryň, Petru Kvitovou porazila ve dvou setech

Karolína Plíšková je v semifinále Turnaje mistryň. Tenistka z Loun porazila v českém souboji v Singapuru Petru Kvitovou 6:3 a 6:4.

Tento článek je více než rok starý.

Singapur (Aktualizováno: 17:09 25. 10. 2018) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karolína Plíšková na Masters hladce porazila Caroline Wozniackou

Karolína Plíšková je v semifinále Turnaje mistryň. | Foto: Edgar Su | Zdroj: Reuters

„Všechno jde tenhle týden výborně, i tým pracuje dobře. Moc jim všem děkuju. V tuhle chvíli nemůžu být šťastnější, byl to výborný zápas, ona (Petra Kvitová) je skvělá hráčka. Doteď mě vždycky na okruhu porazila,“ řekla po kurtu vítězka Karolína Plíšková.  

Pokud chtěla Petra Kvitová mít naději na postup do semifinále Turnaje mistryň, musela svou fedcupovou kolegyni Karolínu Plíškovou porazit ve dvou setech. V Singapuru ale nemá ideální formu.

ONLINE: Petra Kvitová - Karolína Plíšková

Číst článek

Tenistka z Fulneku dělala od začátku zápasu hodně nevynucených chyb a přidaly se i problémy s podáním. Svůj první servírovací game odevzdala kvůli třem dvojchybám, o chvíli později prohrávala už 0:4.

Kouč Jiří Vaněk se „lvici“ na lavičce snažil uklidnit a Kvitová přece jen závěr setu zdramatizovala, Karolína Plíšková si ale první set nenechala vzít a za 42 minut ho získala 6:3. Naděje Kvitové v tu chvíli definitivně zhasly.

Do druhé sady ale nastoupila jiná Petra Kvitová. Uvolněná a hlavně sebevědomější. Chyby z velké části vymizely a byla to právě tenistka z Fulneku, kdo čistou hrou získal první brejk.

Karolína Plíšková ale měla postup do semifinále Turnaje mistryň nadosah a nechtěla o něj přijít. Pomohla jí návštěva trenéra Rennae Stubbsové, při svém dalším servisu odvrátila dva brejkboly a o chvíli později při parádní a dlouhé výměně kraťasem získala ztracený servis zpět.

Následnou přetahovanou vyhrála tenistka z Loun. Karolína Plíšková vyhrála za hodinu a 22 minut 6:3 a 6:4. Po druhém vítězství ve skupině je jasné, že postoupí do semifinále Turnaje mistryň.

O tom, kdo ji z Bílé skupiny doprovodní, se rozhodlo v zápase mezi Caroline Wozniackou a Elinou Svitolinovou. Ukrajinka v něm vybojovala vítězství a první místo, Plíšková skončila v Bílé skupině druhá. 

Tenisový Turnaj mistryň v Singapuru (tvrdý povrch, dotace 7 milionů dolarů):
Dvouhra:
Bílá skupina:
Karolína Plíšková (7-ČR) - Kvitová (4-ČR) 6:3, 6:4.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Sestini Hlaváčková, Strýcová (3-ČR) - Klepačová, Martínezová (8-Slovin./Šp.) 6:1, 6:2,

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme