Petra Kvitová musí na tenisový trůn dál čekat, v Miami vypadla ve čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová nevyužila možnost přiblížit se postu světové jedničky. Ve čtvrtfinále turnaje v Miami podlehla ve čtvrtfinále Australance Ashleigh Bartyové ve třech setech.

Miami Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Zápas mezi Petrou Kvitovou a Ashleigh Bartyovou v Miami na dvě hodiny přerušil déšť a dohrával se až po půlnoci místního času. Na jeho konci se radovala Australanka, která se po turnaji poprvé v kariéře podívá do elitní světové desítky. Petra Kvitová sice bude nejhůř čtvrtá, ale na samý vrchol se opět nepodívá, post světové jedničky by jí zajistila až účast ve finále.

Důvod úspěchu Vondroušové v Americe? ‚Ideální povrch,‘ myslí si bývalá tenistka Kleinová

Číst článek

„Petry si strašně vážím, už dlouho jí držím palce,“ ocenila svou soupeřku na kurtu Ashleigh Bartyová, zatímco poražená tenistka z Fulneku opouštěla stadion. „Věděla jsem, jak tenhle zápas chci hrát, musela jsem ho dostat pod kontrolu. A povedlo se,“ těšilo Australanku, která Petru Kvitovou porazila v pátém vzájemném zápase poprvé. 

Čtvrtfinálový zápas v Miami po necelých čtyřech gemech přetnul déšť a zahnal tenistky i diváky ven z kurtu. I po jejich návratu trval první set další hodinu. Petra Kvitová získala první brejk, ale okamžitě ho ztratila. Nestačilo jí ani vedení 5:2 v tie-breaku, šest z příštích sedmi míčů ve zkrácené hře získala Australanka a ujala se vedení.

Druhé dějství ale ovládla aktuální světová dvojka, takže když se na Floridě úterý lámalo ve středu, čekal obě tenistky rozhodující set. V tom zase byla lepší Bartyová. Rychle vedla 3:0 a ve chvíli, kdy Kvitová snížila 2:3 a mohla vyrovnat, srážely ji nevynucené chyby. Australanka získala čtyři hry v řadě a zvítězila 7:6, 3:6 a 6:2.

Česko ale minimálně jednu zástupkyni v semifinále mít bude. V dolní části pavouka se totiž ve čtvrtfinále utkají Markéta Vondroušová a Karolína Plíšková. Světovou jedničkou buď zůstane Japonka Naomi Ósakavoá, nebo se na trůn vrátí Rumunka Simona Halepová.

 

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme