Naomi Ósakaová může vyhrát dva grandslamy v řadě. Překazí jí to Petra Kvitová?

Japonka Naómi Ósakaová může být po čtyřech letech první singlistkou, která vyhraje dva grandslamové turnaje za sebou. V jinak hodně vyrovnané éře ženského tenisu dominovala na posledním US Open v New Yorku a teď bude hrát o další titul na Australian Open v Melbourne. V cestě jí v sobotním finále bude stát Češka Petra Kvitová.

Tento článek je více než rok starý.

Melbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Japonka Naomi Ósaková je opět světovou jedničkou

Naomi Ósakaová | Foto: Aly Song | Zdroj: Reuters
Přehrát

00:00 / 00:00

Naómi Ósakaová a Petra Kvitová před finále Australian Open

Na posledním US Open v New Yorku jí velký kus pozornosti sebrala poražená finalistka Serena Williamsová kontroverzním výstupem při utkání, ale hned na dalším grandslamu se Naomi Ósakaová fanouškům připomíná znovu.

Jednadvacetiletá Japonka může získat dva grandslamové tituly v řadě, což se v ženském singlu povedlo naposledy právě zmíněné Američance Williamsové v roce 2015.

‚Petře může pomoct levácký servis.‘ Kvitová vs. Ósakaová v číslech před finále Australian Open

Číst článek

Dcera japonské matky a otce z Haiti vyrůstala ve Spojených státech, na kurtu je sebevědomá a psychicky silná v důležitých momentech. To ve čtvrtek poznala i Karolína Plíšková, kterou Ósakaová těsně porazila v semifinále turnaje.

„Hraje strašně sebevědomě. Je mladá a chodí si pro to. Je to výborná hráčka a může být ještě lepší,“ popsala Karolína Plíšková pro Radiožurnál hráčku, se kterou se teď poprvé v kariéře utká Petra Kvitová a hned v zápase o titul.

„Mít tu příležitost zahrát si s ní poprvé a rovnou ve finále grandslamového turnaje je něco úžasného. Viděla jsem ji hrát wimbledonská finále. Vím, jak velkou tenistkou je. Určitě to pro mě bude hodně těžké,“ říká Ósákaová na adresu své budoucí soupeřky.

Juchuuuuu I'm in the final of the @#AusOpen 🤭

07:08 – 24. 01. 2019

1208 16613

„Musím říct, že je to asi zvláštní. Ale stalo se mi to vlastně i s Bouchardovou,“ připomíná Petra Kvitová, že když hrála své zatím poslední grandslamové finále ve Wimbledonu v roce 2014, s tehdejší soupeřkou Kanaďankou Eugenií Bouchardovou se také potkala na kurtu poprvé.

„Je zvláštní, že jsme obě hráčky TOP 10 a ještě jsme se nepotkaly. V tomhle je to trochu jiné. Vůbec nevím, co mám čekat. Na druhou stranu ani jedna nemá nějakou výhodu. Bude to od nuly. Budu potřebovat, abych já byla ta první a diktovala tu hru. Samozřejmě se to bude přelévat,“ říká před zápasem.

Server iROZHLAS.cz přinese finále v online textovém přenosu. Zápas rozhodne o tom, která z hráček se kromě vítězství bude radovat i z prvního místa v tenisovém žebříčku.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme