Tenistka Kvitová první duel v Pekingu zvládla. Mladenovicovou porazila ve dvou setech

Tenistka Petra Kvitová vstoupila do turnaje v Pekingu výhrou 6:4, 6:4 v druhém kole nad Francouzkou Kristinou Mladenovicovou. Devětadvacetiletá Češka zdolala o tři roky mladší soupeřku v desátém vzájemném duelu podeváté. O čtvrtfinále se turnajová sedmička Kvitová utká s devátou nasazenou Belindou Bencicovou ze Švýcarska.

Peking Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová oslavuje postup do čtvrtfinále turnaje WTA v Miami

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Sergio Perez | Zdroj: Reuters

Kvitová měla v prvním kole turnaje s dotací více než osm milionů dolarů stejně jako všechny semifinalistky z Wu-chanu volný los.

Halepová a Andreescuová jsou dalšími jistými účastnicemi tenisového Turnaje mistryň

Číst článek

V prvním utkání v čínské metropoli navázala sedmá hráčka světového žebříčku na vydařené výkony z minulého turnaje a Mladenovicovou zasypala mixem tvrdých úderů od základní čáry a chytrých zkrácení.

Situaci si dvojnásobná wimbledonská vítězka mírně zkomplikovala v druhém setu ztrátou servisu za stavu 4:1, bez větších problémů ale zápas po necelé hodině a půl dopodávala.

S Mladenovicovou prohrála Kvitová pouze v roce 2013 na turnaji v Paříži, ve zbylých devíti duelech s ní neztratila ani set.

Svou soupeřku pro 3. kolo zná i druhá zbývající Češka v turnaji Kateřina Siniaková, jež po vítězství nad Lotyškou Jelenou Ostapenkovou narazí na další grandslamovou šampionku Caroline Wozniackou. Dánka dnes ve dvou setech porazila Američanku Christinu McHaleovou.

V mužské části turnaje si připsal svou největší výhru od návratu po operaci kyčle Andy Murray, jenž v 1. kole porazil ve dvou tie-breacích semifinalistu US Open Mattea Berrettiniho. Trojnásobný grandslamový šampion, jenž je aktuálně až 503. v žebříčku, zkrácené hry nad Italem vyhrál 7:2, 9:7 a v druhém kole ho čeká britský krajan Cameron Norrie.

Tenisový turnaj mužů a žen v Pekingu (tvrdý povrch):

Muži (dotace 3 666 275 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Auger-Aliassime (Kan.) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:4, Tsitsipas (3-Řec.) - Lajovič (Srb.) 4:6, 6:3, 6:4, Querrey (USA) - Bautista (5-Šp.) 7:6 (7:2), 4:1 skreč, Schwartzman (Arg.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 3:6, 6:3.

Ženy (dotace 8 285 274 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Mladenovicová (Fr.) 6:4, 6:4, Bartyová (1-Austr.) - Putincevová (Kaz.) 6:4, 6:2, Keninová (15-USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:2, Čeng Saj-saj (Čína) - Stephensová (13-USA) 6:3, 6:1, Riskeová (USA) - Tomljanovicová (Austr.) 6:3, 3:6, 6:4.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme