Kvitová otočila nepříznivý vývoj zápasu a na turnaji v Eastbourne postoupila do čtvrtfinále

Tenistka Petra Kvitová otočila na turnaji v Eastbourne utkání s domácí Britkou Katie Boulterovou a po vítězství 5:7, 6:0, 7:5 postoupila potřetí v sezoně do čtvrtfinále. Na travnatém povrchu se nasazená čtrnáctka letos dostala mezi osmičku nejlepších poprvé. V dalším kole narazí na jinou domácí hráčku Harriet Dartovou, která porazila přemožitelku Barbory Krejčíkové Ukrajinku Martu Kosťukovou 6:4, 2:6, 6:4.

Eastbourne (Aktualizováno: 18:46 22. 6. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Dvaatřicetiletá Kvitová zdolala o sedm let mladší soupeřku za takřka dvě a půl hodiny.

Zase jsem zažehla jiskru. Tenis miluju, pochvalovala si Williamsová úspěšný návrat na kurty

Číst článek

Dvojnásobná wimbledonská vítězka uspěla proti Boulterové v prvním vzájemném zápase a může stále napodobit svůj jedenáct let starý počin, kdy se v Eastbourne probojovala do finále.

Britka, která předtím vyřadila Terezu Martincovou a Karolínu Plíškovou, na další českou tenistku nevyzrála.

Jednatřicátá hráčka světa Kvitová do utkání dobře vstoupila a v úvodu prolomila soupeřčin servis. Za stavu 4:2 bylo utkání přerušeno kvůli nevolnosti jednoho z diváků. Česká tenistka i po krátké přestávce pokračovala ve své hře a měla k dispozici dva setboly.

Ty ale nevyužila a Boulterová pěti hrami za sebou otočila k radosti domácího publika sadu ve svůj prospěch.

Třetí čtvrtfinále

Kvitovou však ztráta setu zdravě nabudila a ve druhém setu dominovala. Po 33 minutách nadělila 127. hráčce světa „kanára“ a vynutila si rozhodující sadu.

V ní si obě tenistky držely servis až do stavu 6:5 pro Kvitovou. V ten moment dostala Češka k dispozici dva mečboly, a ten druhý využila.

Kvitová se dostala do čtvrtfinále poprvé od březnového turnaje v Miami, předtím byla mezi osmi nejlepšími také v Dubaji. V Eastbourne zabojuje o první semifinále v sezoně.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme