Petra Kvitová se odhlásila z turnaje v Eastbourne. Má problém s břišním svalem

Vítězka turnaje v Birminghamu tenistka Petra Kvitová se tento týden neukáže na trávě v Eastbourne. Důvodem absence světové dvanáctky je podle WTA problém s břišním svalem.

Tento článek je více než rok starý.

Eastbourne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Sedmadvacetiletá Kvitová v neděli při druhém turnajovém startu po zranění ruky vyhrála turnaj Birminghamu a slavila 20. triumf na okruhu WTA.

Po finále v Birminghamu se cítila unavená psychicky i fyzicky a nevěděla, jestli bude schopna v Eastbourne nastoupit. Dnes prozradila, že ji po finále bolí břišní sval.

"Doufám, že to není nic vážného, ale jedno místo obzvlášť cítím. Doufám, že to bude za pár dní dobré," uvedla Kvitová na tiskové konferenci.

Několik dní vynechá trénink a bude se léčit. "Jsem zklamaná, že tady nemohu hrát. Je to skvělý turnaj. Jednou jsem tady hrála finále a vždycky to pro mě byla skvělá příprava před Wimbledonem," doplnila česká hráčka.

Ta měla být přímo nasazena do druhého kola. V pavouku ji nahradila Bulharka Cvetana Pironkovová.

Přes odstoupení z Eastbourne by Kvitová nejspíše neměla chybět ve Wimbledonu. A po vítězství v Birminghamu bude považována za jednu z favoritek.

"Opravdu je mi jedno, kdo bude favoritkou ve Wimbledonu. Nechci se takovými úvahami zaměstnávat. Hlavně chci mít čistou hlavu, a aby mě tenis pořád bavil," řekla.

Vítězka Wimbledonu z let 2011 a 2014 je nyní vděčná za každý trénink a zápas, který může absolvovat. "A abych se stresovala cíli a rankingem, to mně teď za to určitě nestojí. Ráda bych si to udržela, co to půjde," řekla.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme