Kvitová se na turnaji v Ostravě nepředstaví, osmá hráčka světa ukončila letošní sezonu

Petra Kvitová ve čtvrtek oznámila, že letošní sezona pro ni končí. Osmá hráčka světového žebříčku se tak nepředstaví na původně plánovaném turnaji WTA v Ostravě. Třicetiletá česká tenistka to uvedla na online setkání s novináři.

Praha (Aktualizováno: 12:26 15. 10. 2020) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitová v letošní sezoně ovlivněné koronavirem zaznamenala na okruhu WTA dvacet vítězství a šest porážek. Naposledy se představila na pařížském grandslamu, kde její cesta skončila v semifinále turnaje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si reportáž Jaroslava Plašila z tiskové konference tenistky Petry Kvitové

„Rozhodla jsem se, že z Ostravy se odhlašuji, protože moje tělo není úplně připravené na to být v plném zápřahu. Na jednu stranu je mi to líto, ale musím dbát na své zdraví. Doufám, že si odpočinu a pak začnu přípravu na novou sezonu,“ řekla Kvitová na online setkání s novináři.

„Není to o jednotlivém zranění, ale o vyčerpání celého těla. Už při French Open mě občas něco pobolívalo,“ doplnila Kvitová.

Tenis v Ostravě a MMA akce v Brně dostaly od hygieny výjimku. Fotbalisté musí počkat

Číst článek

Semifinále si zahrála i na úvod roku v Brisbane a na Australian Open postoupila do čtvrtfinále. V žebříčku WTA je aktuálně osmá. Během koronavirové pauzy vyhrála na pražské Spartě domácí turnaj O pohár prezidenta ČTS.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme