Kvitová postoupila v Sydney do semifinále, vyřadila světovou dvojku Kerberovou

Tenistka Petra Kvitová porazila světovou dvojku Angelique Kerberovou z Německa a na turnaji v Sydney postoupila do semifinále. V utkání, které bylo dvakrát přerušeno kvůli dešti, vyhrála nasazená pětka nad obhájkyní titulu 6:4, 6:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová vybojovala další třísetové turnajové vítězství

Petra Kvitová (archivní foto) | Foto: Ed Sykes | Zdroj: agentura Reuters

Tenistky kvůli dešti poprvé zamířily do šaten už v druhém gamu, podruhé pak za stavu 2:2. Po dalším návratu na dvorec ztratila Kvitová podání, potom ale za stavu 2:4 odvrátila dva brejkboly a průběh zápasu se diametrálně změnil.

Ve Španělsku policie vyšetřuje 28 tenistů, měli ovlivňovat výsledky

Číst článek

Nátlaková hra české tenistky začala slavit úspěch, trojnásobná grandslamová šampionka Kerberová už zdaleka nebyla tak přesná a na její tváři byla čím dál patrnější frustrace a beznaděj. Vítězka sydneyského turnaje z roku 2015 získala deset z následujících jedenácti gamů.

Kvitová se s Kerberovou utkala potřinácté a v bilanci vzájemných zápasů se dostala do vedení 7:6. Proti Sasnovičové zatím nastoupila jen jednou a loni v úvodním kole Wimbledonu od ní dostala v rozhodující sadě kanára.

Další soupeřkou Kvitové bude Běloruska Aljaksandra Sasnovičová, která po postupu z kvalifikace zvládla v hlavní soutěži i třetí zápas.

Simply unstoppable 👊

@Petra Kvitova knocks out the defending champion Angelique Kerber 6-4 6-1 to reach her fourth #SydneyTennis semifinal.

Up next: Aliaksandra Sasnovich.

13:34 – 10. 01. 2019

24 78

Do finále čtyřhry postoupila Kateřina Siniaková, která v Sydney nastupuje s Aleksandrou Kruničovou ze Srbska, neboť její obvyklá spoluhráčka Barbora Krejčíková zkusila štěstí v kvalifikaci melbournského grandslamu.

Siniaková s Kruničovou během dneška zvládly bez ztráty setu čtvrtfinále s nejvýše nasazenou dvojicí Gabriela Dabrowská, Sü I-fan i semifinále s Japonkami Miju Katovou a Makoto Ninomijaovou.

Po brzkém vyřazení Rumunky Simony Halepové přišla v Sydney o nasazenou jedničku také mužská dvouhra. Řek Stefanos Tsitsipas prohrál ve čtvrtfinále s Italem Andreasem Seppim v rozhodující třetí sadě 4:6.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Muži (dotace 589.680 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Seppi (8-It.) - Tsitsipas (1-Řec.) 4:6, 6:4, 6:4, Schwartzman (3-Arg.) - Nišioka (Jap.) 6:1, 3:6, 7:6 (7:1), De Minaur (5-Austr.) - Thompson (Austr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Ženy (dotace 823.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Kvitová (5-ČR) - Kerberová (2-Něm.) 6:4, 6:1, Bertensová (7-Niz.) - Putincevová (Kaz.) 6:2, 6:2, Bartyová (Austr.) - Mertensová (10-Belg.) 6:3, 6:3, Sasnovičová (Běl.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Siniaková, Kruničová (ČR/Srb.) - Dabrowská, Sü I-fan (1-Kan./Čína) 6:2, 6:4.

Semifinále:

Siniaková, Kruničová - Katová, Ninomijaová (Jap.) 7:5, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme