Petra Kvitová zvládla první zápas v Sydney, porazila vítězku posledního turnaje

Tenistka Petra Kvitová zvládla v prvním kole turnaje v Sydney těžký test a vítězku ze Šen-čenu Bělorusku Arynu Sabalenkovou porazila 6:1 a 7:5. Další soupeřkou české hráčky bude Sie Šu-wej z Tchaj-wanu.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová.

Petra Kvitová. | Foto: John Minchillo | Zdroj: ČTK/AP

Vítězka v Sydney z roku 2015 Kvitová si k výhře pomohla 28 vítěznými údery a stoprocentní úspěšností při brejkbolech: využila všech pět. „Jsem spokojená. Ona přijela povzbuzená titulem, takže jsem věděla, že to bude těžké. Výborně podává a hraje odzadu, proto jsem ráda, že jsem to zvládla,“ řekla na kurtu.

Karolína Muchová, Marie Bouzková, či Markéta Vondroušová. Prosadí se nadějné tenistky v této sezoně?

Číst článek

V prvním setu Kvitová využila toho, že si soupeřka po rychlém přesunu z Šen-čenu, kde bylo chladno, teprve zvykala na horké australské počasí. Druhá sada už byla vyrovnanější, Kvitová za stavu 4:5 odvrátila setbol a zápas vyhrála za 80 minut.

O postup do 2. kola bude usilovat ještě Kateřina Siniaková, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace. Hrát bude s Belgičankou Elise Mertensovou.

První kolo v Sydney bylo konečnou i pro deblové vítězky z Brisbane Květu Peschkeovou a Nicole Melicharovou. Česko-americký pár prohrál s Vaniou Kingovou z USA a Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou 7:10 v supertie-breaku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme