Kvitová v Indian Wells podlehla Azarenkové, česká tenistka po zápase ukončila sezonu

Tenistka Petra Kvitová prohrála ve 3. kole v Indian Wells s Viktorií Azarenkovou z Běloruska 5:7 a 4:6. Pro Indian Wells (USA) českou vítězku Wimbledonu to byl poslední zápas roku. Už před turnajem oznámila, že po něm ukončí sezonu.

Indian Wells (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitová zahrála 29 vítězných míčů a udělal 26 chyb. V koncovce první sady ale prohrála tři hry v řadě a nevyužila ani jeden ze tří brejkbolů, aby si vynutila tie-break. Celkově proměnila jen čtyři z dvanácti šancí na zisk podání soupeřky.

V utkání si nechala ošetřit stehenní sval. Ve druhém setu otočila z 1:3 na 4:3, ale pak už nezískala ani game a prohrála za hodinu a 49 minut.

„Tohle je konec (sezony) a abych řekla pravdu, tak jsem velmi ráda. Byl to vyčerpávající rok,“ řekla jednatřicetiletá Kvitová na tiskové konferenci.

„Od té doby, co začal covid, tak je to vyčerpávající pro všechny. A moje tělo to nesnáší moc dobře. Proto končím sezonu už teď, abych měla pár týdnů navíc na oddych a vyléčení všech bolístek,“ uvedla tenistka.

Letošní výsledky

Aktuální světová jedenáctka získala letos v Dauhá 28. titul v kariéře, ještě dvakrát došla do semifinále (v Bad Honburgu a v Ostravě), ale na grandslamech i kvůli zranění nepřešla přes třetí kolo.

„Měla jsem lepší sezony než byla tahle. To se stává, už jsem měla podobné roky a není to konec světa. Vyhrála jsem jeden turnaj, což je vždycky highlight roku,“ řekla Kvitová.

Svěřenkyně kouče Jiřího Vaňka, který je i jejím partnerem, ale věří, že má ještě v dalších letech co nabídnout. „Pořád mám v sobě touhu a chuť, což je důležité a v zvláště tomhle věku. Bez ohně uvnitř bych už nemohla hrát. Ale pořád tam je, to je krásné,“ uvedla.

Ve čtyřhře jsou Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková ve čtvrtfinále. Nasazené jedničky porazily ve 2. kole norsko-běloruský pár Ulrikke Eikeriová, Aljaksandra Sasnovičová 6:3, 6:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme