Když se to teď mění, není úplně příjemné načasovat formu, říká Kvitová o přípravě na novou sezonu

Tenistka Petra Kvitová se vrátila z kondičního soustředění ve Spojených arabských emirátech, kde se připravovala na novou sezonu. Jenže její začátek se kvůli posunutí Australian Open na únor oddaluje, a tak dvojnásobná wimbledonská šampionka musí změnit plány.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na Australian Open

Petra Kvitová na Australian Open | Foto: Issei Kato | Zdroj: Reuters

Tenistka Petra Kvitová už byla smířená s tím, že vánoční svátky neprožije doma. Jenže plány musí změnit a tak o žádný z obyčejů nepřijde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se bude Petra Kvitová připravovat na novou sezonu a jak bude trávit Vánoce

„Je pravda, že do Dubaje jsme letěli s plánem, že v půlce prosince bych měla letět do Austrálie. Když se to teď mění, tak není úplně příjemné načasovat formu. Ten tréninkový blok je pro mě až moc velký,“ vysvětluje třicetiletá tenistka a naráží na posunutí Australian Open.

Kvitová však věří, že do té doby neztratí formu a fyzičku, kterou v Dubaji nabírala.

„Opravdu musím hodně poslouchat tělo, abych to nepřehnala a tenis mě pořád bavil, protože trénink je něco jiného než zápasy a ty mám radši. Těším se, až to zase všechno vypukne a zkusím připravit nejlépe, jak to půjde,“ říká Kvitová, která nečekané volno využije k přípravě v domácích podmínkách a za Spartu si může zahrát domácí extraligu.

„Nevím, jaký je oficiální program turnajů, ale zatím se to plánuje tak, že by měl být turnaj na začátku ledna ve Spojených arabských emirátech a potom se přelétá do Austrálie, kde je přípravný turnaj v Melbourne a pak hned grandslam,“ vysvětluje česká tenistka.

Vánoce s rodinou

Ale avizované odložení Australian Open přineslo tenistce i pozitiva. Oproti očekávání stráví Vánoční svátky doma.

„Na Vánoce se těším, já je mám moc ráda. Je to období, kdy se celá rodina setká u vánočního stromečku. Jsem trojnásobná teta, tak je to s dětmi vždycky hezčí. Jsem ráda, že můžu být s rodinou, než zase odletím na dlouho pryč. Bude kapr, bramborový salát a dárečky mám připravené.“ dodala Kvitová.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme