‚Aspoň máme trošku obměnu.‘ Kvitová na Roland Garros potkává soupeřky, se kterými předtím nehrála

Tenistka Petra Kvitová má za sebou dva zápasy na Roland Garros a teď se připravuje na třetí. V sobotu ji čeká boj o postup do osmifinále antukového grandslamu. Všechny její úvodní duely v Paříži mají hodně společného. Zatím pokaždé se potkává se soupeřkou, na kterou ještě nikdy v kariéře nenarazila.

Tento článek je více než rok starý.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová na Roland Garros

Petra Kvitová na Roland Garros | Foto: Christian Hartmann | Zdroj: Reuters

„Musím říct, že mě fakt překvapilo, jak dobře hrála. A hlavně jak rychle, na Italku. Jiné Italky hrají úplně jinak,“ vyprávěla v Paříži Radiožurnálu Kvitová o své poslední soupeřce Italce Jasmine Paoliniové.

Bývaly časy, kdy si takové věci okamžitě psala do deníčku. Jen pár postřehů, hesel. Třeba: Italka – hraje rychle. Teď ale česká hráčka přiznává: „Upřímně, deníček mám, ale moc tam toho do něj teď nepíšu. Už ne, ale neměla bych to říkat nahlas.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Tenistka Petra Kvitová zažívá hodně výjimečné Roland Garros. V čem, prozradila v rozhovoru pro Radiožurnál

Nějaké poznámky a postřehy by se jí teď zřejmě hodily. O zatím „neznámé“ Italce byla řeč. V prvním kole si musela poradit s domácí Oceane Dodinovou, teď narazí na Kanaďanku Leylah Annie Fernandezovou, se kterou se ještě také nikdy neutkala.

„Myslím si, že rozhoduje spíš moje hra a moje nastavení než hráčky. Přijde mi, že poslední dobou, když začnu hrát, tak během pár gamů poznám, co ta holka hraje. Možná je to na druhou stranu i dobře, že to už tolik neřeším před zápasem a přijdu si na to sama,“ smiřuje se s vlnou nových hráček Petra Kvitová.

„Je nepříjemné hrát s někým, s kým jste předtím nehrál, protože nevíte, jak hraje. Zase na druhou stranu je dobře, že nové, mladé hráčky jdou nahoru a hrají dobře na turnajích. Aspoň máme trošku obměnu a fanoušci mají zase koho sledovat.

Pokud bude úspěšná i v dalším zápase, mohla by v osmifinále v tradici pokračovat. Ve stejné části pavouku je také devatenáctiletá Francouzka Clara Burel, se kterou dvojnásobná wimbledonská šampionka také ještě nikdy nehrála.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):

Ženy:

Dvouhra - 2. kolo:

Kvitová (7-ČR) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:3, Ostapenková (Lot.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:4, 6:2, Muguruzaová (11-Šp.) - Kristýna Plíšková (ČR) 6:3, 6:2, Keninová (4-USA) - Bogdanová (Rum.) 3:6, 6:3, 6:2, Sabalenková (8-Běl.) - Kasatkinová (Rus.) 7:6 (8:6), 6:0, Martičová (13-Chorv.) - Kuděrmětovová (Rus.) 6:7 (1:7), 7:5, 6:3, Ferrová (Fr.) - Rybakinová (14-Kaz.) 6:3, 4:6, 6:2, Badosaová (Šp.) - Stephensová (29-USA) 6:4, 4:6, 6:2, Džabúrová (30-Tun.) - Hibinová (Jap.) 7:6 (7:4), 6:4, Collinsová (USA) - Tausonová (Dán.) 6:2, 6:3, Fernandezová (Kan.) - Hercogová (Slovin.) 6:4, 3:6, 6:1, Čang Šuaj (Čína) - Cornetová (Fr.) 6:4, 7:6 (7:3), Tigová (Rum.) - McHaleová (USA) 6:4, 6:3, Baraová (Rum.) - Van Uytvancková (Belg.) 6:1, 4:0 skreč, Burelová (Fr.) - Juvanová (Slovin.) 7:6 (8:6), 6:2, Siegemundová - Görgesová (obě Něm.) 1:6, 6:1, 6:3.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme