Kvitová porazila Sasnovičovou a zahraje si finále. Tam na ni čeká domácí Bartyová

Petra Kvitová porazila v semifinále na turnaji v Sydney Bělorusku Aleksandru Sasnovičovou. V zápase, který začal kvůli dešti o čtyři později, zvítězila 6:1, 6:2. Ve finále se utká s australskou tenistkou Asleigh Bartyovou.

Tento článek je více než rok starý.

Sydney Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová v Sydney | Foto: Rick Rycroft | Zdroj: ČTK/AP

Semifinálový zápas v Sydney mezi Petrou Kvitovou a Běloruskou Aleksandrou Sasnovičovou začal oproti původním očekáváním o téměř čtyři hodiny později. Důvodem bylo deštivé počasí, které v Sydney panovalo.

Kvitová do zápasu vstoupila aktivně, získala servis soupeřky a brzy vedla 3:1. V pátém gamu přežila kritické momenty a odvrátila tři brejkboly Sasnovičové. Následně jí opět prolomila podání a za stavu 5:1 set doservírovala.

Druhou sadu začala na podání Sasnovičová a obě tenistky si zprvu servis držely. První brejkboly přišly až v pátém gamu a měla je Petra Kvitová. Třetí z nich proměnila a šla do vedení 3:2.

Podání si podržela a za stavu 4:2 se dočkala dalšího brejku. Za stavu 5:2 už komplikace nepřipustila a zvítězila 6:1, 6:2. Ve finále se v sobotu utká s domácí Asleigh Bartyovou. 

krb Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme