Sezona bez grandslamového úspěchu. ‚Nehroutím se z toho, budu dál makat,‘ vzkázala Kvitová

Ani na US Open v New Yorku se letos velkého výsledku nedočkala. Tenistka Petra Kvitová skončila ve třetím kole po dvousetové porážce s Marií Sakkariovou z Řecka. Ale smutná je spíš z předchozích grandslamových turnajů, na ten poslední v roce se snaží dívat pozitivně.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke | Zdroj: Reuters

„Po tom všem, čím jsem si poslední dny a týdny prošla, je třetí kolo dobré. I s ohledem na podmínky a problémy, které jsem měla sama se sebou,“ naráží Petra Kvitová i na nedávné žaludeční a střevní potíže při turnaji v Cincinnati, po kterých jí zřejmě stále scházejí síly. To pocítila i v souboji s fyzicky velmi zdatnou soupeřkou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Petra Kvitová zhodnotila po porážce na US Open průběh sezony. Více v příspěvku Jaroslava Plašila

„Samozřejmě nejsem úplně spokojená, protože vím, že mám na víc. Budu se snažit dál trénovat a makat, ale není to tak, že bych se z toho nějak hroutila, život jde dál,“ řekla Kvitová, i když podobně neúspěšnou sezonu se čtyřmi vyhranými zápasy na grandslamech zažila naposledy v roce 2018.

A méně vítězství posbírala jen v letech 2007 až 2009, kdy se s elitním okruhem teprve seznamovala.

„Teď je na mně, abych našla další energii a motivaci. Bude důležité si po sezoně dobře odpočinout a načerpat mentální i fyzické síly. Ještě ale není konec sezony, i když největší turnaje skončily,“ podotkla Kvitová, kterou ale nejvíc mrzí dva nesplněné sny a největší cíle sezony.

V oblíbeném Wimbledonu vypadla v prvním kole a na olympijském turnaji v Tokiu hned po druhém zápase.

„Tokio pro mě byla strašná rána. Určitě to byla jedna z nejbolavějších porážek,“ přiznala jednatřicetiletá česká tenistka po svém posledním grandslamovém zápase tohoto roku.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme