Kvitová na turnaji v Charlestonu končí v osmifinále, nestačila na soupeřku z Černé Hory

Třetí nasazená Petra Kvitová skončila na tenisovém turnaji v Charlestonu v osmifinále. Poslední Češka v pavouku dvouhry ve čtvrtek na zelené antuce příliš chybovala a s Dankou Koviničovou z Černé Hory prohrála 4:6 a 1:6.

Tento článek je více než rok starý.

Charleston Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kvitová se s Koviničovou (91. WTA) utkala poprvé po pěti letech a nemohla se spolehnout na servis, o který přišla v každém setu třikrát. V první sadě sice otočila z 0:2 na 3:2, ale soupeřku nezlomila. Druhý začala brejkem a pak ztratila šest gamů v řadě.

Před jednatřicetiletou Kvitovou skončila o kolo dříve Marie Bouzková. Hrát měla i světová dvacítka Markéta Vondroušová, ale kvůli nemoci se do hry nedostala.

Přístavní město Charleston je jedním z mála turnajů okruhu WTA, který dosud žádná česká tenistka ve dvouhře nevyhrála. Do finále se zde od vzniku akce v roce 1973 dostaly jen Martina Navrátilová v roce 1975, Regina Maršíková (1980) a Lucie Šafářová (2012).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme