Tenistka Kvitová je jednu výhru od Turnaje mistryň. V Pekingu porazila Bencicovou dvakrát 6:3

Tenistka Petra Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Pekingu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu si ve 3. kole poradila dvakrát 6:3 s Belindou Bencicovou ze Švýcarska a jedna výhra ji dělí od Turnaje mistryň.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová na US Open

Tenistka Kvitová postoupila do čtvrtfinále turnaje v Pekingu | Foto: Danielle Parhizkaran-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Devětadvacetiletá Kvitová získá jistotu sedmé účasti na Turnaji mistryň v případě postupu do semifinále v Pekingu. Aktuální světové sedmičce bude stát v cestě světová jednička Ashleigh Bartyová. Australanka ve třech setech zdolala domácí Čeng Saj-saj.

Tenistka Kvitová první duel v Pekingu zvládla. Mladenovicovou porazila ve dvou setech

Číst článek

V hodinu a půl dlouhém duelu s Bencicovou nasázela Kvitová třináct es a soupeřku celkově přestřílela na vítězné údery 33:9. V prvním i druhém setu vzala Švýcarce podání dvakrát. Ve druhé sadě ale vývoj otáčela, jelikož ztratila podání v úvodním gamu. Srovnala brejkem na 2:2 a další přidala na 5:3.

Zápas Kvitová ukončila při svém servisu. Při prvním mečbolu sice udělala dvojchybu, ale při druhém dopadl return Bencicové do autu, což potvrdilo jestřábí oko.

S Bartyovou se Kvitová utká pošesté, bilanci vzájemných zápasů vede 4:1. Letos se s třiadvacetiletou šampionkou Roland Garros utkala už třikrát a dvakrát vyhrála. Poslední duel v Miami pro sebe ale ve třech setech získala Bartyová.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu
Muži:
Dvouhra - 2. kolo:
Fognini (6-It.) - Rubljov (Rus.) 6:3, 6:4.
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Andreescuová (5-Kan.) - Mertensová (Belg.) 6:3, 7:6 (7:5).
3. kolo:
Kvitová (7-ČR) - Bencicová (9-Švýc.) 6:3, 6:3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme