Kvitová v Dubaji končí ve čtvrtfinále, podlehla Ostapenkové. Do semifinále postoupila Vondroušová

Tenistka Markéta Vondroušová došla na turnaji v Dubaji z kvalifikace už do semifinále, poté co porazila 7:5, 6:4 Ukrajinku Dajanu Jastremskou. Mezi nejlepší čtyři nepostoupila Petra Kvitová, jež po téměř tříhodinovém boji prohrála 7:5, 5:7 a 6:7 s Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.

Dubaj (Aktualizováno: 17:27 17. 2. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petra Kvitová

Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

Kvitová nevstoupila do zápasu dobře a pustila soupeřku do vedení 4:1. Skóre však otočila, vyhrála první set a ve druhém mohla zápas ukončit. Vedla 5:3, ale k mečbolu se nedostala a Ostapenková čtyřmi gamy za sebou srovnala.

Krejčíková si o titul v Dubaji nezahraje, končí ve druhém kole. Kvitová a Vondroušová jdou dál

Číst článek

Ve třetí sadě Kvitová po obratu z 0:2 mohla za stavu 5:4 utkání dopodávat, ale ani tentokrát si mečbol nevypracovala. Zápas dvou grandslamových šampionek tak musel rozhodnout tie-break, ve kterém uspěla Ostapenková.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová ve zkrácené hře odvrátila tři mečboly a sama se dostala k jednomu. Na čtvrtý mečbol někdejší šampionky Roland Garros už finalistka dubajského turnaje z roku 2019 nestačila a promarnila šanci zahrát si první semifinále od loňského září.

Dvaadvacetiletá Vondroušová si po šestém vítězství v šesti dnech zahraje první semifinále v sezoně. Její páteční soupeřkou bude Ruska Veronika Kuděrmětovová, jež je v žebříčku o sedm míst před ní na 31. místě.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme