Kvitová ovládla turnaj v Miami. Česká tenistka porazila Rybakinovou a má jubilejní 30. titul v kariéře

Petra Kvitová porazila ve finále turnaje v Miami Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu 7:6 a 6:2 a slaví tak svůj jubilejní třicátý titul na okruhu WTA v kariéře. Česká tenistka se s úřadující wimbledonskou šampionkou vypořádala za hodinu a 42 minut a získala tak první trofej v letošní sezoně.

Miami (Aktualizováno: 23:21 1. 4. 2023) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dvojnásobná wimbledonská šampionka Kvitová se vrátí díky triumfu ve světovém žebříčku do první desítky. O deset let mladší Rybakinová nevyužila šanci získat po Indian Wells takzvaný Sunshine Double a zůstane sedmá. S Kvitovou prohrála i druhý letošní duel, v lednu nestačila na českou tenistku také na turnaji v Adelaide.

Kvitová postoupila do finále v Miami jako třetí nejstarší hráčka v historii po Chris Evertové a Sereně Williamsové.

Boxer v hledišti

V rozhodujícím duelu akce kategorie WTA 1000 byla potřinácté, v Miami však ve finále debutovala. Utkání sledoval z hlediště i bývalý boxerský šampion Mike Tyson.

Svěřenkyně trenéra Jiřího Vaňka měla první set dobře rozehraný. V úvodní hře sice nevyužila dva brejkboly, nadále se ale opírala o kvalitní servis a v deváté hře se jí už podařilo na třetí pokus získat brejk. Za stavu 5:4 však set nedopodávala.

Nekonečný tie-break

V dramatickém tie-breaku Kvitová odvrátila pět setbolů a za stavu 14:14 si vypracovala minibrejk při vlastním servisu. Využila ho a ujala se po 66 minutách vedení. Rybakinová prohrála první z osmi letošních zkrácených her a v úvodním setu jí nepomohlo ani deset es.

Neměli by startovat na olympiádě, myslí si tenistka Kvitová o ruských a běloruských sportovcích

Číst článek

Kvitová těžila z psychické výhody i v úvodu druhého setu a díky brzkému brejku utekla na 3:0. Rybakinová sice ještě uhrála dva gamy, zkušená Češka však zůstávala při servisu stoprocentní a za stavu 5:2 si vypracovala první mečbol.

Po úderu do autu moskevské rodačky mohla Kvitová už jen zvednout zvednout ruce a chytit se nevěřícně za hlavu. Ve 33 letech a 25 dnech se stala po Serně Williamsové druhou nejstarší vítězkou turnaje v Miami, první českou a převzala trofej, kterou vyrobila firma Lasvit z Nového Boru.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme