Kvitová vyřadila světovou čtyřku Španělku Badosaovou a na turnaji v Ostravě si zahraje čtvrtfinále

Česká tenistka Petra Kvitová zvládla osmifinálovou bitvu se světovou čtyřkou Španělkou Paulou Badosaovou a po setech 7:6 a 6:4 postoupila na turnaji v Ostravě do čtvrtfinále. V boji o semifinále vyzve na tvrdém povrchu v Ostravar aréně Jelenu Rybakinovou z Kazachstánu, nebo Bělorusku Aljaksandru Sasnovičovou, jež hrají poslední zápas dne.

Tento článek je více než rok starý.

Ostrava (Aktualizováno: 21:07 5. 10. 2022) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká tenistka Petra Kvitová

Česká tenistka Petra Kvitová | Foto: Geoff Burke-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Postup do druhého kola slaví Barbora Krejčíková s Karolínou Muchovou. Šestadvacetiletá Krejčíková porazila Američanku Shelby Rogersovou dvakrát 6:2, Muchová zdolala nasazenou sedmičku Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou dvakrát 6:4.

Krejčíková zahájila turnaj v Ostravě vítězně, do druhého kola se probojovala i Muchová. Končí Hradecká

Číst článek

Vedle Kvitové si zajistila postup mezi nejlepší osmičku světová jednička Iga Šwiateková. Polské hráčce, která měla v úvodním kole volný los, usnadnily první zápas po triumfu na US Open zdravotní problémy Ajly Tomljanovicové z Austrálie, která zápas ve druhém setu skrečovala.

S turnajem se naopak rozloučily ve čtyřhře Lucie Hradecká s Lindou Noskovou, které nestačily na Američanky Caty McNallyovou a Alyciu Parksovou 4:6, 3:6. Sedmatřicetiletá Hradecká potvrdila, že šlo o její poslední duel před domácími fanoušky.

Dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová porazila Badosaovou ve druhém ze tří zápasů. Vyrovnaný první set, v němž si obě hráčky držely servis, rozhodla Češka ve zkrácené hře, kterou získala poměrem 7:4.

Vyrovnaný zápas pokračoval i ve druhé sadě. Kvitová získala rozhodující brejk v sedmé hře, a přestože později nevyužila sedm mečbolů (šest při soupeřčině podání), utkání po více než dvou hodinách doservírovala.

Badosaové nepomohlo osm es, Kvitová, která odvrátila devět z deseti brejkbolů, jich nasbírala šest.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme